Davutoğlu: Enflasyon sepetini değiştirdiler, bizim dönemimizdeyken 'olmaz' demiştim

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ekonomideki verilerle oynandığını söylerken kendi başbakanlık döneminde yaşadığını belirttiği örneği anlattı.

Davutoğlu: Enflasyon sepetini değiştirdiler, bizim dönemimizdeyken 'olmaz' demiştim

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisine yakınlığıyla bilinen Karar gazetesine konuştu.

İttifak gündemine ilişkin konuşan Davutoğlu, “Karşılıklı yapılan açıklamalardan Gelecek Partisi ile HDP arasında ciddi mesafe olduğu, birlikte bir ittifakta yer almayacakları izlenimi oluşuyor. Gelecek Partisi hangi ittifakta yer alacak?” sorusuna yanıt verdi. Davutoğlu, “İttifakların kalıcı olduğu kanaatinde değilim. Her partiyle görüşürüz. İttifaklar seçim yaklaşınca işlevsel olur. O işlevsellik içinde de kim nerde yer alacak bundan o kadar emin olmayın.” derken HDP konusunda ise “HDP meselesine gelirsek, halkın oyunu almış herkesle görüşürüm. O görüşme o halka, oy verenlere saygının bir gereğidir. Türkiye’nin normalleşmesi gerektiği gibi, HDP’nin de normalleşmesi gerek. Normalleşme çift yönlüdür. Bir; diğer taraflar HDP’yi siyasi parti olarak görmeli. İkincisi HDP kendisinin siyasi parti olduğunu ispatlamalı. Ve kendisiyle terör arasına net çizgi koymalı, ben bir siyasi partiyim bana herhangi bir yerden talimat gelmez ben gereğini yaparım demeli. Bunu diyen HDP ile neden görüşülmesin. Hatta şunu da söyleyeyim, genel merkez biraz yerleştikten sonra bütün partilerden randevu taleplerim olacak. AK Parti’den başlayarak, herkesle konuşacağız. Bize hakaret edenler bir gün hicap duyarlar.” ifadelerini kullandı.

“DEĞİŞİKLİK İSTEDİLER, ‘OLMAZ’ DEDİM”

Davutoğlu, ekonomiyle ilgili olarak ise bir “itiraf”ta bulundu. Ekonomi verileriyle ilgili rakamlardan söz ederken “Bir doktor düşünün hastanın testlerindeki rakamları düzelterek hastaya “sağlıklısın” diyor. Hasta “ölüyorum” diyor, doktor “rakamlara bak, testlerin hepsi iyi gösteriyor” diyor. Türkiye’deki ekonomi yönetimi tam da bunu yapıyor.” diyen Davutoğlu, bunun üzerine gelen “Bunu eski bir başbakan olarak sizin söylemeniz önemli. Hangi rakamlarla oynuyorlar, somut bir bilginiz var mı?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Bizim dönemimizde de enflasyon sepetinde değişiklik yapmak istediler. “Olmaz” dedim. Halk neyi kullanıyorsa o gerçeği biz gözümüzü kapatırsak göremeyiz. Enflasyon sepetini değiştirdiğiniz zaman denklem değişebilir. Ve o zamanda propaganda saikiyle istememişlerdi bunu. Dünyada değişiyor diyerek yapmak istediler ama dünyadaki enflasyon sepetini buraya uygulayamazsınız. Türk halkı neyi kullanıyorsa enflasyon sepetini ona göre kuracaksın. Realite o.”