Davutoğlu: "Düzmece korona sayıları açıklanıyor"

Gelecek Partisi'nin Manisa’daki 1. Olağan İl Kongresi’ne telekonferans yöntemi ile Ahmet Davutoğlu, gündemdeki konuları değerlendirdi. Koronavirüs salgınıyla ilgili açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Açıklama yapan bakanlık da inandırıcı olmadığının farkında." ifadesini kullandı.

Davutoğlu:

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin 1. Olağan Manisa İl Kongresi’ne telekonferans yöntemi ile bağlanarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ 12 EYLÜL FELSEFESİNİN DEVAMI NİTELİĞİNDE

Sözcü’den İlker KILIÇASLAN’ın haberine göre, 12 Eylül darbesinin 40. yıldönümüyle ilgili de açıklamalarda bulunan Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin 12 Eylül darbesi felsefesini devam ettirdiğini öne sürdü. Davutoğlu “Bugün de maalesef 12 Eylül felsefesinin devamı niteliğinde bir Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile yönetiliyoruz. 12 Eylül TBMM’yi kapatmış, yaptığı anayasayla da hep asker olacağını varsaydığı cumhurbaşkanına demokratik sistemin vesayeti görevini vermişti.Bugün getirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile TBMM nerdeyse tümüyle etkisizleştirilmiştir. Halk oyuyla seçilmesi dolayısıyla demokratik niteliği güçlendirilmiş Cumhurbaşkanlığı makamı ise “Aslında ülkeyi biz yönetiyoruz” diyen 28 Şubat artığı aktörlerin vesayeti altına girmiş görünmektedir.” dedi

DÜZMECE RAKAMLAR AÇIKLANIYOR

Türkiye’nin Covid-19 ile mücadele ettiği bugünlerde AKP iktidarının salgınla mücadele konusunda ciddi bir yönetim zaafı yaşadığını dile getiren Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“* Uzunca bir süredir, her akşam düzmece bazı rakamlar açıklamaktan başka koronavirüsle ilgili hiçbir gündemleri yok. İllere yönelik, sektörlere yönelik, yaşa yönelik hiçbir ayrıt edici politikaları yok.

* Hiçbir önlem almadıkları gibi milletimizin kendi önlemini almasını sağlayacak gerçek rakamları vermekten de kaçıyorlar. Hükümet bu konuda çok yanlış bir politika izliyor. Gerçek rakamların verilmemesi dolayısıyla ülkemizin durumunun ne olduğunu hiçbirimiz bilmiyoruz.”

Davutoğlu, konuşmasının devamında dış politika ve salgın konusunda hükümeti eleştirirken partisinin gördüğü ilgiden bahsederek konuşmasını sonlandırdı.