Davutoğlu: Başbakanken ihalelerde neler döndüğünü gördüm

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Başbakanken ihalelerde nelerin döndüğünü gördüm, müdahale edecektik parti içi darbe oldu” dedi.

Davutoğlu: Başbakanken ihalelerde neler döndüğünü gördüm

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, görevde olduğu dönemlere dair “itiraf”larına devam ediyor.

Ekonomi kurmaylarıyla birlikte partisinin ekonomi manifestosunu açıklayan Davutoğlu, görevde olduğu döneme ilişkin “ihalelerde neler döndüğünü gördüğünü, ancak parti için darbeye maruz kaldığı için müdahale edemediğini” iddia etti.

Davutoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

-Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi teklifi daha ilk çıktığında bu anayasal çerçevenin demokratik olmadığını, AK Parti’nin doğasına ters olduğunu bizzat cumhurbaşkanına anlattım. Hiçbir yerde bu sistemi savunmadım.

-Atanmış hiçbir kimsenin kamu otoritesi kurmaya hakkı yoktur. Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki memurlar diğer partileri hedef alan açıklamalar yapmaktadır. Siyaset ile bürokrasi arasındaki çizgiler kaybolmuştur. Kuvvetler ayrılığının uygulandığı, tam ve güçlendirilmiş bir parlamenter sisteme geçilmesi gerekiyor.

-Bütün ihaleleri kontrol altına alacak düzenlemeler yapacaktık. Çünkü Başbakanken ihalelerde neler döndüğünü gördüm. Fakat sonrasında bir parti içi darbeye maruz kaldım.

-Yaş olarak yeni bir partiyiz ama tecrübe olarak değil. On yıllara dayanan bir birikimi temsil ediyoruz. Uluslararası anlaşmalar gözden geçirilebilir. İtibar kaybına yol açmadan. Kamulaştırma gibi sert hamleler benimsediğimiz yöntemler değil.

-EYT meselesi ile ilgili 2-3 aydır kapsamlı bir çalışma yaptık. Verileri elde ettik ve bütüncül bir yaklaşımla ele aldık. Türkiye’nin sınır tanımadan teknolojik dönüşümü gerçekleştirmesi lazım. Eski teknolojilerle yeni dünyaya intibak edemezsiniz.

-Rusya ile girilen yeni ilişkiler nedeniyle hiçbir karşılık alınmadan Akkuyu’ya vergi muafiyeti tanındı, bunun ekonomiye bedeli ağır oldu.

-2016’da vize muafiyetini gerçekleştirseydik, bir genç elinin altında pasaport ile istediği Avrupa kentine gidebilseydi Türkiye ile bağı daha çok artardı, yurt dışına gitmek istemezdi. Gençlere verebileceğiniz en büyük destek özgürlük!”