Davutoğlu: Bana yapılanları anlatsam AK Parti parçalanır, Türkiye krize girerdi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP döneminde yaşadıkları için konuşurken "Eğer ben o gün bana yapılanları anlatsaydım AK Parti parçalanırdı. Türkiye krize girerdi" dedi.

Davutoğlu: Bana yapılanları anlatsam AK Parti parçalanır, Türkiye krize girerdi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, konuk olduğu televizyon programında, AKP Genel Başkanlığı ve Başbakanlık’tan ayrılış sürecine ilişkin konuştu.

Davutoğlu, programda, geçmişte AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için söylediği “Cumhurbaşkanı’mızla son nefesime kadar vefa ilişkisini sürdüreceğim. Hiç kimse benim ağzımdan, benim dilimden, benim zihnimden Cumhurbaşkanı’mız aleyhine tek bir söz duymadı, duymayacak. Bunun açık ve net bilinmesini isterim, bunun istismar konusu edilmesine de izin vermem. Hem Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak, hem benim dava arkadaşım olarak onun onuru benim onurumdur, onun ailesinin onuru benim ailemin onurudur, onun ailesi benim ailemdir.” sözlerinin hatırlatılması üzerine “O sözlerin bugün de arkasındayım. O konuşma bir siyasi ahlak konuşmasıydı” dedi.

Davutoğlu, “Bana karşı her türlü ahlaksız komployu yaptılar, üzerime trol çetelerini saldılar; ben vakarla çıktım. AK Parti’yi korumak için o konuşmayı yaptım. Eğer ben o gün bana yapılanları anlatsaydım AK Parti parçalanırdı. Türkiye krize girerdi.” ifadelerini kullandı.