Darbe girişiminde bomba yağdıran pilotlar göreve dönmek istedi

OHAL Komisyonu, tek tek görüştüğü sanık pilotların başvuru dosyasına oy birliğiyle ret kararı verdi.

Darbe girişiminde bomba yağdıran pilotlar göreve dönmek istedi

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Polis Özel Harekat, Ankara Emniyeti gibi kritik noktaları bombalayan ‘FETÖ’cü pilotların mesleğe dönmek için OHAL Komisyonu’na başvurduğu ortaya çıktı.

15 Temmuz gecesi F-16 savaş uçağı kullanan 25 pilota dava açılmıştı. Akıncı Üssü Davası sanıkları arasında yer alan eski pilotların yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilirken, sanıkların mesleğe geri dönmek için OHAL Komisyonu’na başvuru yaptıkları ortaya çıktı.

Yeni Şafak‘ın haberine göre, başvuru yapanlar arasında, o gece bombalama talimatını verdiği belirtilen Ahmet Tosun ve Mustafa Mete Kaygusuz ile Polis Özel Harekat Başkanlığı’nı bombalayan Hüseyin Türk ve Uğur Uzunoğlu gibi isimler de yer alıyor. Darbeci pilotlar başvurularında, “FETÖ ile hiçbir irtibatının olmadıklarını” iddia ederek kamu görevine iade edilmelerini talep etti.

Habere göre OHAL Komisyonu ise tek tek görüştüğü sanıkların başvuru dosyasına oy birliğiyle ret kararı verdi. Kararlarda, darbeci pilotların darbe girişimi sırasındaki eylemleri ve ‘FETÖ’ irtibatlarının ortaya konulduğu belirtildi.

OHAL Komisyonunun ret kararı verdiği darbecilerden bazıları şöyle:

* Mustafa Mete Kaygusuz ve Ahmet Tosun (Eski yüzbaşılar): Akıncı Üssü’nde darbenin beyin takımından gelen talimatlar üzerine vurulacak hedefi, koordinatları ve vur emrini FETÖ üyesi pilotlara bildirdiler.

* Hüseyin Türk: TBMM, TÜRKSAT ve Polis Özel Harekat Başkanlığı’nı bombaladı.

* Mustafa Azimetli: Gölbaşı’ndaki Polis Havacılık Dairesi Başkanlığı’na GBU-10 bombası attı.

* Uğur Uzunoğlu: Polis Özel Harekat Başkanlığı’nı bombaladı.

* Ertan Koral: Polis Havacılık Dairesi Başkanlığı’nı bombaladı.

* Mehmet Yurdakul ve Mustafa Özkan: Ankara Emniyet Müdürlüğünü bombaladılar.

* Yücel Canbolat: Ankara üzerinde alçak uçuş yaptı.