Daikin'den koronavirüs 'tasarruf'u: Fatura emekçilere kesildi

Daikin Ceo'su Hasan Önder, çalışanlarına Nisan ayında zam yapılmayacağını belirtirken, 4000 TL ve üzeri maaş alanlardan yüzde 10 kesinti yapılacağını duyurdu.

Daikin'den koronavirüs 'tasarruf'u: Fatura emekçilere kesildi

Tüm dünyayı etkisi altına ve bir halk sağlığı sorunu olan koronavirüs pandemisine ilişkin alınan önlemlerin, halkı değil sermayeyi salgından korumak amacıyla ‘geliştirildiği’ kamuoyunca bilinen bir gerçek.

Bugün salgın kadar bir başka tehlike de ekonomik kriz. Salgını ve ekonomik krizi bahane eden sermaye ise,  bu krizin bedelini emekçilere ödetmek için düğmeye bastı.

Bir yandan sağlık önlemleri alınmadan çalışma koşulları dayatılırken diğer yandan ücretsiz izin, işten çıkarmalar ve hak gaspları adım adım gündeme gelmekte. Bu hak gasplarının son örneği ise Daikin’de yaşandı.

Daikin Ceo’su Hasan Önder yaşanan salgınından kaynaklı yaşanan küresel ve ulusal ekonomik problemden sebebiyle 50 Milyon TL tasarrufa gideceğini açıkladı. Önder ‘tasarruf’ kapsamında, çalışanlarına Nisan ayında zam yapılmayacağını belirtirken, 4000 TL ve üzeri maaş alanlardan yüzde 10 kesinti yapılacağını duyurdu.