Cumhurbaşkanlığı'ndan Biden yorumu: Beklentimiz tek taraflı yaklaşımlardan uzak kalınması

Joe Biden'ın ABD'nin 46. Başkanı olarak seçilmesiyle ilgili açıklamada bulunan Oktay, "Türkiye, ABD'nin yeni yönetimiyle NATO müttefiklerini ilgilendiren konularla ilgili çalışmayı sürdürecektir. " ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan Biden yorumu: Beklentimiz tek taraflı yaklaşımlardan uzak kalınması

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, ABD’nin 46. Başkanı seçilen Joe Biden’a yönelik açıklamada bulundu.

Katıldığı canlı yayın programında ABD Başkanlık seçimi ve Joe Biden’ın Başkan seçilmesiyle ilgili açıklamada bulunan Oktay, “Türkiye, ABD’nin yeni yönetimiyle NATO müttefiklerini ilgilendiren konularla ilgili çalışmayı sürdürecektir. ” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Donald Trump arasındaki ilişkiye de değinen Oktay, ” Ankara ve Washington birçok sorunun üstesinden geldi” dedi.

Joe Biden’ın ABD Başkanı seçilmesi ile ilgili olarak Fuat Oktay şu ifadelere yer verdi:

“Herhangi bir ülkede seçim olduğunda, herhangi biri değiştiğinde bizim için bir şey değişmez. Türkiye’nin kendi menfaati, dış politikası vardır.

ABD’de çok ilginç bir seçim süreci işledik. Türkiye açısından bir şey değişmez.

İletişim kanalları yine aynı şekilde işleyecektir. Bir geçiş süreci olacaktır tabii.

Biz darbe girişimi yaşadık. Bunu gerçekleştiren zat Amerika’da. İadesini istemek kadar doğal bir şey yok. Çok önceden başlayan bir süreç ve bu yönetimle de devam edecektir. Baskımızı yoğunlaştırarak artıracağız. Ümit ederiz ki terör örgütü veya örgütleriyle çalışmaya devam etmez Amerika. Tercihini devletlerle birlikte çalışmaktan yana kullanır.

Amerika Suriye’de de terör örgütleriyle ortak hareket ediyor. Tehdit gördüğümüz anda biz yine önce konuşur sonra gereğini yaparız. Sahadaki gerçeklerle hareket ederiz.

Biden’ın seçim beyannamesinde önceki dönemde başlatılan çalışmaların yine devam edebileceği şeklinde bazı şeyler görüyoruz. Ama başkanlığı aldıktan sonra politikaları daha da netleşir, yakından izlemek gerekiyor.

Bizim Amerika’yla bölgesel sorunlarımız var. Suriye, Irak, Libya, Doğu Akdeniz, Azerbaycan-Ermenistan bunun içerisinde. Kıbrıs, Türk-Yunan ilişkileri. Bütün bunlar bizi doğrudan ilgilendiriyor. Yeni yönetimin tavrı tabii ki bizi etkileyecektir, ilgilendirecektir. Bunu çok yakinen takip ediyoruz. Beklentimiz tek taraflı yaklaşımlardan uzak kalınması.”