Cübbeli Ahmet, sucukta 'at eti'ne ne der?

İsmailağa cemaatinin merkezi sayılan Fatih Balat'ta bulunan ve Ünlü'nün Lalegül firmasına ait Lalegül Kasap'ta satılan sucukta 'at eti' tespit edildi.

Cübbeli Ahmet, sucukta 'at eti'ne ne der?

Bu sabah yayınlanan listede taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 91 firmaya ait 113 parti ürün tespit edildi.

Listede “Alkollü içecekler”, “Alkolsüz içecekler”, “Arıcılık Ürünleri”, “Baharat”, “Bitki, Çay ve Kahve Ürünleri”, “Bitkisel Yağ”, “Çikolata ve Kakao ürünleri”, “Süt ve Süt ürünleri”, “Et ve Et Ürünleri” ile “Enerji İçecekleri” başlıkları yer alırken; Fatih’te Lalegül Kasap adında bir firma dikkat çekti.

Lalegül Tekstil Tarım ve Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin ürettiği fermente sucukta at eti tespit edildiği ortaya çıktı.

AKP destekli İsmailağa cemaatinin “ekran” yüzü olarak sık sık ekranlarda boy gösteren “Cübbeli Ahmet” lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü’nün ‘Lalegül’ markasına sahip olduğu, Lalegül Tv, Lalegül Fm gibi yayın organlarını cemaati adına yönettiği biliniyor.

İsmailağa cemaatinin merkezi sayılan Fatih Balat’ta bulunan ve satılan sucukta ‘at eti’ tespit edilen firmanın Ünlü’nün Lalegül firmasıyla bağı merak konusu oldu.

Gazeteci Celal Eren Çelik sosyal medya hesabından “Cübbeli Ahmet’in Lalegül Gıda’sı sucuk üretiyor,sucukta “At eti” çıkıyor… Merdiven altı tarikatların,merdiven altı üretimleri…” paylaşımı yaparken; Türkiye Gazetesi’nden Fatih Selek, Çelik’e yanıt olarak “Merak ettim, google’dan Lalegül Kasap’ın telefonunu buldum. Aradım. Kasap “Cübbeli’nin cemaatiyle hiçbir ilgimiz ve bağımız yok. Lalegül’den isim benzerliği var” dedi.” diye yazdı.