Cübbeli Ahmet: Silahlanan 150 derneğin ismini savcılara vermeye hazırım

"Savcılar beni çağırsalar 'ne biliyorsunuz, hangi silahlanma konusunda sen böyle şeyler söylüyorsun, hangi dernekler, hangi yapılar' dese ben en azından 150’sinin ismini vermeye hazırım"

Cübbeli Ahmet: Silahlanan 150 derneğin ismini savcılara vermeye hazırım

Cübbeli Ahmet diye bilinen, İsmailağa cemaatinin medyatik simalarından Ahmet Mahmut Ünlü, Türkiye’de bir “darbe” tehlikesi olduğunu öne sürmüştü. Aradan geçen 1 aya rağmen, savcılar tarafından davet edilmediği anlaşılan Ünlü, “Silahlanan 150 derneğin ismini savcılara vermeye hazırım” diye konuştu.

Ünlü geçtiğimiz ay, “Darbe söylentileri var. Ben darbe tehlikesi de var diyorum. Rüyalar gördüm var. Üç dört rüyam var ve dört beş yıllık süreç. Benim ilk bir gazetede çıkmıştı bu rüyam. Yedi ay sonra 15 Temmuz oldu. Bu bir gazetede yazıldı. Yedi ay sonra 15 Temmuz oldu. Yazım derken röportaj yapılmıştı benimle. Ben yine darbe tehlikesi görüyorum.” demişti.

Ünlü, sözlerinin devamında da selefi derneklerle “Ben silahlanma konusunda yine uyardım. 2 bin tane Selefi dernek silahlanıyor. Bunları hep söyledim.” diyerek iddialarını sürdürmüştü.

Neredeyse hergün televizyonlara çıkarılan veya gıyabında övgüler düzülen Cübbeli’nin bu sözlerine rağmen Savcılıklarca çağrılmadığı anlaşıldı. Bu önemli iddialarla ilgili ifadesine başvurulmayan Cübbeli de bu kez gazeteci Saygı Öztürk‘e konuştu.

Cübbeli Ahmet, “2 bin selefi dernek silahlanıyor” açıklamasının detaylarını Öztürk’e anlattı.

Öztürk, kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Cübbeli Ahmet’in, “2 bin selefi dernek silahlanıyor” ifadesini arkasında durduğunu ve savcıların kendisini çağırması halinde il il belirterek 150 isim vermeye hazır olduğunu söylediğini aktardı.

Öztürk, Merdan Yanardağ’ın hazırlayıp sunduğu 5. Boyut’a konuk oldu. Öztürk burada, Cübbeli Ahmet’in, “2 bin selefi dernek silahlanıyor” açıklamasını değerlendirdi.

Öztürk, “Bugün konuyu tekrar sorduğumuzda bana şunu söyledi; ‘Evet, ben 2 bin civarında dedim ama aslında ben isim isim çıkarttım, şu şu illerimizde başta olmak üzere. Savcılar beni çağırsalar ‘ne biliyorsunuz, hangi silahlanma konusunda sen böyle şeyler söylüyorsun, hangi dernekler, hangi yapılar’ dese ben en azından 150’sinin ismini vermeye hazırım’ dedi. Yani savcıların kendisini çağırmasını beklediğini ifade etti. Bana göre bilgisine mutlaka başvurulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Öztürk, “Bana göre bilgisine mutlaka başvurulmalıdır” görüşünü dile getirdi.