Cübbeli Ahmet, emniyette 3 saat ne anlattı?

Cübbeli Ahmet, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne avukatı ile birlikte geldi. Emniyette yaklaşık 3 saat bilgisine başvurulan Ünlü, daha sonra emniyetten ayrıldı.

Cübbeli Ahmet, emniyette 3 saat ne anlattı?

Cübbeli Ahmet diye bilinen, İsmailağa cemaatinin medyatik simalarından Ahmet Mahmut Ünlü, Türkiye’de bir “darbe” tehlikesi olduğunu öne sürmüştü. Aradan geçen 1 aya rağmen, savcılar tarafından davet edilmediği anlaşılan Ünlü, “Silahlanan 150 derneğin ismini savcılara vermeye hazırım” diye konuştu.

Kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün, selefi derneklerin silahlandığı iddiasıyla ilgili olarak savcılıkta verdiği ifadenin 3 saat sürdüğü öğrenildi.

Cübbeli şöyle konuşmuştu:

“Bu selefi yapılanmaya ben 3-4 kez konuşma yaptım. 2 bin dernek var. Bu dernekler silahlanıyor. Şahıslar pompalı mompalı. Silahlanmayı engelleyin. İç savaş hazırlanıyor. Özellikle Batman-Adıyaman tarafında. Oradaki selefi akımla, Batman tarafında Şii tarafının çatışması hazırlanıyor. Barut gibi. Pompalı alımlarıyla, izinli, internetten bile satılır şekilde bu silah yayılıyor. Yarın bu işin önüne varamayız. Biri ‘Şeyhim’ diye cihat ilan edecek, öteki ‘Mehdiyim’ diye çıkın diyecek. Birbirini öldürmek zorunda kalır bu Müslüman millet. PKK’dan ümidi kesildi diye, şu Selefi hortlatması. İzmir’de kaynıyor. İnsanları ölümle tehdit, alenen.”

Ünlü’nün açıklamalarının ardından harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, iddialara ilişkin soruşturma başlattı. Ünlü, Terör Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında bilgisine başvurulmak üzere çağırıldı. Cübbeli Ahmet, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne avukatı ile birlikte geldi. Emniyette yaklaşık 3 saat bilgisine başvurulan Ünlü, daha sonra emniyetten ayrıldı. Ünlü’nün iddialarının ardından İçişleri Bakanlığı da inceleme başlatmıştı.

Ünlü’nün, ifadesinde “Bana da üçüncü şahıslar gelip anlattı” dediği iddia edildi.

Ünlü, emniyet yetkililerine silahlandığı iddia edilen herhangi bir dernek, yapılanma veya şahıs ismi vermedi. Ünlü’nün ifadesi, soruşturmayı yürüten savcılığa da iletildi. Emniyet’in söz konusu soruşturma çerçevesinde önümüzdeki günlerde Cübbeli Ahmet Hoca’ya bu bilgiyi getiren ‘üçüncü kişilerin’ de bilgisine başvuracağı öğrenildi.