'Covid-19’lu hasta 5 kentte yer bulamadı, hayatını kaybetti'

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca koronavirüs tanısı konan bir yurttaşın yoğun bakım ünitesinde yer bulunamadığı için yaşamını yitirdiğini açıkladı.

'Covid-19’lu hasta 5 kentte yer bulamadı, hayatını kaybetti'

Koronavirüs salgınında sağlık örgütleri ve emekçilerinin “kontrolün elden çıktığını” dile getirdiği Doğu bölgesinde yaşandığı belirtilen bir olay, vahim durumu doğrular nitelikte.

Diyarbakır’da Covid-19 testi pozitif çıkan ve kaldırıldığı özel bir hastanede sağlık durumu ağırlaşan Şeref Yıldız adlı yurttaşın, entübe odasında solunum destek cihazına bağlanması için kentteki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi’nin arandığı ifade edildi.

Başvurular yapılmasına rağmen doluluk oranı gerekçe gösterilerek Yıldız’ın tedavi altına alınmadığı kaydedildi. Yıldız’ın yakınları ve milletvekillerinin, Diyarbakır başta olmak üzere Mardin, Batman, Elazığ ve Urfa gibi kentlerde bulunan tüm hastaneleri aradığı, fakat kendilerine “Yoğun bakım üniteleri dolu, boş yer yok” diye yanıtlar verildiği öğrenildi. Girişimlerin sonuç vermemesi üzerine Şeref Yıldız, bulunduğu özel hastanede dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

Konuya dair HDP Batman milletvekili Feleknas Uca, yaşananlara sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Uca, Bakan Koca’yı etiketleyerek şu paylaşımda bulundu:

“Dün geceden beri, tüm çabalara rağmen yoğun bakımda yer bulamadığımız hastamızı ne yazık ki kaybettik. Bunun sorumluları, bu süreci kötü yönetip, bunu halktan gizleyenlerdir. İnsanlar göz göre göre ölüyorlar. Siz daha neyi, kimden saklıyorsunuz?@drfahrettinkoca”