Çorum'da Diyanet personelinin çocuğa cinsel istismarı 12 yıldır sürüyormuş

Çorum Kargı'da ortaya çıkan çocuğa cinsel saldırı olayının 12 yıldır sürdüğü öğrenildi.

Çorum'da Diyanet personelinin çocuğa cinsel istismarı 12 yıldır sürüyormuş

Çorum’un Kargı ilçesinde yaşanan cinsel saldırıda 18 yaşındaki K.T. şikayetçi oldu. Kargı Müftülüğü’nde memur olarak çalışan ve zaman zaman vekaleten müftülük görevini de yürüten F.K. ve müftünün şoförü H.B.A’nın cinsel saldırısını korkudan kimseye anlatamadığını söyleyen K.T., bu durumun 12 yıldır sürdüğünü söyledi.

Müftülük memuru F.K. ile müftülük şoförü H.B.A., K.T’nin ifadeleri doğrultusunda gözaltına alındı. İzmir’de yaşayan K.T., dün SEGBİS sistemiyle ve polis nezaretinde Kargı Cumhuriyet Savcılığı’na ifade verdi. K.T. savcıya verdiği ifadede, müftünün şoförü H.B.A.’nın ilkokul dördüncü sınıftan itibaren kendisine defalarca taciz ve tecavüzde bulunduğunu, bugüne kadar korkudan kimseye bir şey anlatamadığını belirtti ve şikayetçi oldu.

SALDIRGANIN ÜVEY KAYINBİRADERİ

K.T. ayrıca Kargı Müftülüğü memuru ve zaman zaman müftülük görevini vekaleten yürüten F.K.’nin de kendisine 18 yaşında iken cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi.
K.T.’nin savcıya verdiği bu ifade sonrası, şoför H.B.A yaşadığı köyde jandarmalar tarafından gözaltına alındı. K.T.’nin aynı zamanda gözaltına alınan H.B.A’nın üvey kayınbiraderi olduğu öğrenilirken, H.B.A’nın bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor. Cinsel saldırı suçlamasıyla H.B.A ile birlikte açığa alınan F.K. ise gözaltına alınmadı.