'Çoklu baro' AYM gündeminde

Anayasa Mahkemesi 'çoklu baro' yasasını 1 Ekim'de esastan görüşecek.

'Çoklu baro' AYM gündeminde

Anayasa Mahkemesi (AYM) ‘çoklu baro’ düzenlemesine ilişkin CHP’nin iptal başvurusunu 1 Ekim’de esastan görüşecek. AYM ‘durdurma’ talebini reddetmişti.

Baro başkanları düzenlemeye karşı Ankara’ya yürümüş ve eylem yapmıştı.

Anayasa Mahkemesi, ‘Çoklu baro’ yasası diye anılan düzenlemeye ilişkin durdurma ve iptal başvurusunu esastan görüşmek üzere gündemine aldı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve 80 baronun karşı çıktığı, muhalefetin “hayır” dediği “Çoklu baro” teklifi tüm itirazlara karşın AKP ve MHP oylarıyla kabul edilerek yasalaşmıştı. Çoklu baro düzenlemesinin yasalaşması ardından CHP, AYM’ye yürütmeyi durdurma ve iptal başvurusu yapmıştı. 23 Temmuz’da başvurunun ilk incelemesini yapan AYM, usul yönünden eksik tespit etmemiş, yürütmeyi durdurma kararını ise reddetmişti.

Anayasa Mahkemesi (AYM) 1 Ekim’de kamuoyunda “çoklu baro” düzenlemesi olarak bilinen kanun değişikliğinin iptali istemini esastan görüşecek.

İSTANBUL’DA 2 BİN İMZA BULUNDU

Düzenlemeyle, 2 bin imzaya ulaşılmasıyla baro kurulabilmesinin yolu açılmıştı. İstanbul’da ikinci baronun kurulması için 2 binin üzerinde avukatın imzasıyla Türkiye Barolar Birliği’ne başvuru yapıldı. Ankara’da ise iktidara yakın avukatlar 2 bin imza sayısına ulaşamadı.