Çocuk istismarcısı 'medyum', ABD'den gelen ihbarla yakalandı

Tutuklanan şahsın sanal ortamda para karşılığı "medyumluk", "falcılık", "büyücülük" yaptığı ortaya çıktı.

Çocuk istismarcısı 'medyum', ABD'den gelen ihbarla yakalandı

Polisi harekete geçiren bilgi ABD merkezli NCMEC (Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi) üzerinden geldi. Gönderilen belgede, WhatsApp üzerinden “cinsel içerikli çocuk” fotoğrafları paylaşılan bir numara hakkında bilgi verildi.

Belgenin ulaşmasıyla harekete geçen polis, kimliğini belirlediği şüphelinin Pendik’teki adresine operasyon düzenledi. 29 yaşında, ismi Mücahit K. olduğu tespit edilen şüpheli gözaltına alındı.

‘AŞK BAĞLAMA’ BÜYÜSÜ

Sözcü‘nün haberine göre, Emniyet’e götürülen şüphelinin “medyumluk” adı altında dolandırıcılık yaptığı da anlaşıldı. Polis ekipleri baskın düzenlenen evde çok sayıda muska buldu. Evinde ele geçirilen dijitallerin ön incelemesi yapılan Mücahit K.’nın telefonunda çok sayıda kişiyle büyü ve medyumlukla ilgili görüşme yaptığı anlaşıldı.

WhatsApp mesajlarında birçok kişiye “aşk bağlama” büyüleri yaptığı tespit edilen şüphelinin kargo ile muska ve tüy gönderdiği, karşılığında 200 lira aldığı belirlendi.

FARKLI KİŞİLERLE PAYLAŞTI

Şüphelinin dijitalleri üzerinde yapılan araştırmalarda aralarında beş yaşından küçük çocukların da bulunduğu çok sayıda cinsel içerikli çocuk istismarı fotoğrafı ele geçirildi. Şüphelinin görüntüleri farklı kişilerden topladığı ve farklı kişilerle paylaştığı öğrenildi.

Mücahit K.’nın telefon ve bilgisayar ön kayıtlarında ise, bir oyun üzerinden çocuklarla cinsel içerikli yazışmaları da ele geçirildi. O yazışmalar arasında çocukların cinsel içerikli fotoğraf ve görüntü çekmeleri için yönlendirmeler bulunduğu belirtildi.

TUTUKLANDI

Emniyet’teki işlemleri tamamlanan şüpheli işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.