Çocuk işçiyi darp eden şüphelilerin serbest bırakılmasına itiraz edildi

Kağıthane'de bir fabrikada 15 yaşındaki çocuk işçiyi darp eden Yücel B. ve darp anlarını görüntüleyen patronun oğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çocuk işçiyi darp eden şüphelilerin serbest bırakılmasına itiraz edildi

İstanbul Kağıthane’de bir fabrikada 15 yaşındaki çocuk işçiyi darp eden 30 yaşındaki Yücel B. ve cep telefonuyla o anları gülerek kaydeden  fabrika patronunun oğlu, çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

15 yaşındaki çocuk işçinin aynı iş yerinde çalışan 30 yaşındaki Yücel B. tarafından darp edildiği görüntüler ortaya çıkmıştı. Görüntüleri kahkahayla kaydeden kişinin ise fabrika sahibinin oğlu olduğu anlaşılmıştı.

İki şüpheli gözaltına alınmalarının ardından sevk edildikleri adliyede çıkartıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

7 yıl önce beyin ameliyatı geçiren çocuk işçinin fabrikada defalarca aynı kişinin işkencesine maruz kaldığı, her seferinde “şaka yaptığını” söyleyen kişinin çocuğa yönelik son şiddetini patronun oğluyla birlikte kayda aldırdığı ortaya çıkmıştı. Çocuk işçinin el ve kollarında kesik ve yaralar oluşmuştu.

Görüntüleri gören çocuğun ailesi işyerine giderek çocuğu almış ve şikayetçi olmuştu.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NDAN İTİRAZ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, beyin ameliyatı geçiren çocuğa dayak atılan görüntülerin kameralara yansımasının ardından, gözaltına alınan şüphelilerin hakimlikçe serbest bırakılmasına itiraz etti.