Çocuk işçiler yalıtım yaparken zehirlendi

Kahramanmaraş'ta, bir otelin su deposunda yalıtım yapan 2'si çocuk, 4 işçi kullanılan malzeme nedeniyle zehirlendi.

Çocuk işçiler yalıtım yaparken zehirlendi

Kahramanmaraş’ta, otelin su deposunda yalıtım yapan ikisi 18 yaşın altında 4 işçi, kullandıkları malzeme nedeniyle zehirlenince kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı.

Hayrullah Mahallesi’ndeki otelin su deposunda yalıtım yapan işçilerden Hasan Çam, zehirlenme nedeniyle fenalaşınca bulunduğu yerden çıkamadı. Bunun üzerine 20 yaşındaki Bünyamin Çatalbaş, 16 yaşındaki E.Ç. ve 17 yaşındaki Ö.Ç. depoya indi ancak Çam’ın 3 arkadaşı da zehirlenerek fenalaştı.

Bir süre sonra işçilerden Hasan Çam, Bünyamin Çatalbaş ve Ö.Ç., kendi imkanlarıyla depodan çıkıp, hastaneye giderken, E.Ç. için yardım istendi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, polis ve doğal gaz ekipleri sevk edildi. Emniyet Müdürlüğü ayrıca bölgedeki ekiplerin kullanması için olay yerine çok sayıda gaz maskesi gönderdi.

Ekiplerin yaklaşık yarım saatlik çalışması sonucu E.Ç., kuyudan çıkarılarak, arkadaşlarının bulunduğu hastaneye götürüldü. Tedaviye alınan 2’si çocuk 4 işçinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. İşçilerin kullanılan malzeme nedeniyle zehirlendiği öğrenildi.