Cinsel istismarda bulunduğu 6 yaşındaki çocuğu öldüren şahısa 'iyi hal' indirimi

60 yıl hapis cezası verilen Yusuf Bayluğ’un cezası, daha sonra ‘iyi hal’ indirimi uygulanarak 35 yıla düşürülürken, Yağmur Özaydın’ın ailesinin avukatı iyi hal indirimine itiraz edeceklerini belirtti.

Cinsel istismarda bulunduğu 6 yaşındaki çocuğu öldüren şahısa 'iyi hal' indirimi

Edinilen bilgiye göre olay, 15 Ekim 2012 yılında Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Taşyalak Mahallesi’nde yaşandı.

Pamuk tarlasına gitmek için evden çıkan 6 yaşındaki Yağmur Özaydın, eve dönmedi. Küçük kızı bulmak için başlatılan arama ve kurtarma çalışmalarında kızın cansız bedeni 2 gün sonra tarlada bulundu.

Yapılan çalışmada aynı mahallede oturan 26 yaşındaki U.B. ve 25 yaşındaki Yusuf Bayluğ kardeşler, olaydan bir yıl sonra Bursa’da gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şahıslar, “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme”, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “Çocuğu veya beden ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DELİL YETERSİZLİĞİNDEN SERBEST BIRAKILDI

Şahıslar daha sonra delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Maktulün avukatı, kararı usul ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle Yargıtaya taşıdı. Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi de yerel mahkemenin kararını bozdu.

DAVA YENİDEN GÖRÜLDÜ

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, verilen beraat kararının usule uygun olmadığını belirleyerek bozdu. Bunun üzerine 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davanın bugünkü duruşmasında mahkeme heyeti, sanıklardan Yusuf Bayluğ’u ‘kasten öldürme’ suçundan 36 yıl, ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 12 yıl ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı.

‘İYİ HAL’ İNDİRİMİ

60 yıl hapis cezası verilen Yusuf Bayluğ’un cezası, daha sonra ‘iyi hal’ indirimi uygulanarak 35 yıla düşürülürken, diğer sanık U.B.’nin ise beraatine hükmedildi. Yağmur Özaydın’ın ailesinin avukatı iyi hal indirimine itiraz edeceklerini belirtti.