Çinli araştırma ekibi: Koronavirüsü durduran 2 ilaç bulduk

Çinli bilim insanları koronavirüsü (2019-nCoV) etkili bir şekilde durduran iki ilaç geliştirdiklerini duyurdu.

Çinli araştırma ekibi: Koronavirüsü durduran 2 ilaç bulduk

Çin’in önde gelen bilim insanlarından Li Lanjuan, salı günü yaptığı açıklamada, ekibi ile geliştirdikleri 2 ilacın da cam tüp içinde yapılan ilk testlerde koronavirüsü etkin bir şekilde engellediğini ifade etti.

Çin’de yayınlanan Changjiang Daily gazetesinde yer alan habere göre, Abidol ve Darunavir adı verilen iki ilaç, yeni koronavirüs kaynaklı pnömoni tedavi programına dahil edilmesini Ulusal Sağlık Komisyonu’na önerildi.

Zhejiang Üniversitesi Profesörü Li, virüs bulaşmış hastalar için halihazırda kullanılmakta olan anti-HIV ilacı Kelizhi’nin çok etkili olamadığını söyledi ve yan etkilerine dikkat çekti.

MİLANO ÜNİVERSİTESİ: TEDAVİ BULUNDU DEMEK İÇİN ÇOK ERKEN

Euronews‘in haberine göre, Çinli bilim insanlarının buluşu üzerine açıklamada bulunan Milano Üniversitesi bulaşıcı hastalıklar uzmanı Massimo Galli, dünya genelinde 500’e yakın insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüse karşı kesin bir tedavi bulunabilmesi için çok erken bir safhada olduğunu söyledi.

Çalışmaların mevcut olan ilaçlar üzerinden yapıldığını vurgulayan Sacco, “Tüp cam içinde yapılan deneyler bir sonuca ulaşmak için yeterli değil. Böyle kritik bir durumda eldeki ilaçlar üzerinden çözüm bulunmaya çalışılır” açıklamasında bulundu.

KORONAVİRÜS NEDENİYLE EN AZ 493 KİŞİ ÖLDÜ

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla ülke geneline yayılan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında ölü sayısı 491’e çıktı, dünya genelinde ise bu sayı 493’e ulaştı. 956 kişi ise tedavi edildi.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre yeni tip koronavirüs, SARS ile büyük benzerlikler gösterse de yayılma hızı çok daha yüksek, fakat daha az ölümcül özellik sergiliyor.