Çinko fabrikasını, Erdoğan'ın milletvekili seçildiği tarihe yetiştirecekler

Siirt'te yapımı süren ve kurşun çinko üretilecek fabrikanın açılışı, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın, Siirt'te milletvekili seçilmesinin yıldönümü olan, 9 Mart'ta açılacak.

Çinko fabrikasını, Erdoğan'ın milletvekili seçildiği tarihe yetiştirecekler

Siirt Organize Sanayi Bölgesi’nde 145 dönümlük alanda 102 milyon lira maliyetle ve Türkiye’de ilk kez yüzde yüz saflıkla çinko üretilecek tesisi olacağı belirtilen fabrikanın yapımı sürüyor. Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, beraberindeki AKP Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay ile birlikte, fabrikanın inşaat alanında incelemede bulundu.

Fabrikanın sahibi Fikret Baydırman’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Hacıbektaşoğlu, tesiste ilk fazda yıllık 30 bin ton çinko üretileceğini söyledi. Hacıbektaşoğlu, “Çinko, Hakkari’de cevher olarak çıkarılıp, buraya gelecektir ve yıllık 30 bin çinko üretimi yapılacak. Türkiye ve Siirt ekonomisine çok büyük bir katkı sağlayacaktır. Burada yaklaşık binin üzerinde doğrudan istihdam sağlanmış olacaktır” dedi.

Aktay, fabrikanın açılışı Erdoğan’ın 2002’de milletvekili seçilmesinin yıldönümü olan 9 Mart’ta açılacağını söyledi. Aktay, “Burada Türkiye’nin ilk çinko izabe tesisini kuruyoruz. Fabrikanın çalışması yaklaşık 2 yıldan bu yana devam etmektedir. Bu hazırlıkların büyük kısmı projelerin hazırlanma aşamasıdır ve bu aşamada çok güçlü bir mühendislik ekibi ile çalışıyoruz. İnşallah 9 Mart itibariyle Cumhurbaşkanı’mızın Siirt’ten seçilişinin yıldönümü münasebetiyle o tarihe yetiştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.