Çin'den gelenler için tahsis edilen hastaneden ilginç kreş duyurusu

Hastane bahçesinde hizmet vermeye devam eden kreşin, çocukların virüsten etkilenmemesi için boşaltılmasına karar verildi. Ancak yönetim virüs yerine 'tadilat' bahanesine sığındı.

Çin'den gelenler için tahsis edilen hastaneden ilginç kreş duyurusu

Coronavirüs sebebiyle Çin’den tahliye edilen 42 yolcu ve mürettebatın 14 gün Ankara’da kontrol altında tutulacakları öğrenilmişti. 42 kişinin Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tutulacağı bilgisi de kamuoyuna yansımıştı.

Ankara’da 1925 yılında hizmet vermeye başlayan Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi (ZTB) 2019 yılında kapatılarak Bilkent Şehir Hastanesine taşınmıştı. Ancak hastane personelinin ve sağlık çalışanlarının çocuklarına hizmet veren hastane kreşi, şehir hastanesinde kreş yeri bulunmaması nedeniyle, taşınamamış, eski yerinde hizmet vermeye devam etmekteydi.

Bugün Çin’den Türkiye’ye gelmesi beklenen uçaktaki yolcuların coronavirüs salgınından etkilendiği şüphesiyle karantina altına alınması için, boşaltılan ZTB hastanesi son dakikada karantina bölgesi olarak belirlendi. Hastane bahçesinde hizmet vermeye devam eden kreşin, çocukların virüsten etkilenmemesi için boşaltılmasına karar verildi. Ancak yönetim virüs yerine ‘tadilat’ bahanesine sığındı.

Velilerden mevcut durumu saklamak isteyen kreş yönetimi ise geçtiğimiz cuma günü öğleden sonra kapıya astığı “tadilat” duyurusuyla kreşin 1 ay süresince kapalı olacağını duyurarak apar topar kreşi boşalttı.

‘Tadilat’ ilanıyla yapılan duyuruyla çocukları kapı önüne konulan veliler ise duruma tepkili. Kendilerine hiç bir alternatif sunulmadığını belirtilen veliler, tüm planlamalarını kreşe göre yaptıklarını, 1 ay gibi uzun bir sürede ne yapacaklarını bilemedikleri gibi, 1 ayın sonunda kreşin açılıp açılmayacağının da belirsizliğini koruduğunu belirtiyorlar.