Çiller'in oğlundan eşine şiddet: ‘Çocuklarını bir daha göremezsin' tehdidi

Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in oğlu Mert Çiller'in evli olduğu Zeynep Çiller, eşinden gördüğü ağır şiddet nedeniyle boşanma davası açtı. Tansu Çiller'in ise Zeynep Çiller'i şikayetçi olması durumunda 'çocuklarını göremezsin' diye tehdit ettiği öne sürülüyor.

Çiller'in oğlundan eşine şiddet: ‘Çocuklarını bir daha göremezsin' tehdidi

Tansu Çiller’in oğlu Mert Çiller’in eşine şiddet uyguladığı iddia edildi. Kaburgaları kırılıncaya kadar dayak yediğini, söyeleyen Zeynep Çiller, Mert Çiller’e boşanma davası açarak çocuklarının velayetini istedi.

Aile Mahkemesi, Mert Çiller hakkında evden uzaklaştırma ve Zeynep Çiller’e yaklaşmama cezası verdi.

Sözcü‘den Hayati Arıgan’ın haberine göre, çiftin oturduğu İstinye’deki dairenin sahibi Tansu Çiller, mahkemenin evi Zeynep Çiller’in kullanımına vermesinin ardından tahliye davası açtı. Tansu Çiller mahkemeden aldığı jet tahliye kararı ile mahkemenin Zeynep Çiller’in kullanımına verdiği evi boşalttırdı.

EV ŞİDDET GÖREN KADINDA KALDI

Zeynep Çiller, İstinye’deki evin kendisi ve çocuklara tahsisini istedi. Aile Mahkemesi bu talebi kabul ederek, konutu Zeynep Çiller’e verdi. Ayrıca mahkeme çocuklar ve anne için Mert Çiller’in ayda toplam 30 bin TL nafaka ödemesine hükmetti.

DİLEKÇEDEKİ İDDİALAR

Zeynep Çiller, boşanma davası dilekçesinde, ”Mert Çiller’in, aşırı alkol tüketimi ve uyuşturucu kullanması nedeniyle öfkesini kontrol edemeyip kendini kaybederek her fırsatta Zeynep Çiller’e şiddet uygulamaya başlaması, hiçbir neden yokken Zeynep Çiller’i saçından sürükleyerek kafasını duvardan duvara vurdu. Evdeki eşyaları kırmaya başlaması, eşine; çocukların, çalışanların, aile fertlerini ve arkadaşlarının önünde bağırması, aşağılaması, tartaklaması ve dövmesi” gibi iddialar yer aldı.

TANSU ÇİLLER DEVREYE GİRDİ

Eski Başbakan Tansu Çiller’in avukatı ile birlikte aile konutuna gelerek polislerin işlem yapmasını engellemeye çalıştığı da iddia edildi.

Tansu Çiller, Zeynep Çiller’in şikayetçi olması durumunda ‘Çocuklarını bir daha göremezsin’ şeklinde tehdit ettiği boşanma dilekçesinde yer aldı. Çocuklarını üst kat komşusuna emanet eden Zeynep Çiller, polislerle birlikte İstinye Devlet Hastanesi’ne giderek darp raporu aldı.

DARP RAPORUNUN DETAYLARI

5 Mayıs 2020 tarihli darp raporu boşanma dilekçesinde şöyle yer aldı;

  • Sağ parieltalde 2×3 santim boyutunda hematom,
  • Boyun ön yüzde solda 1 cm yüzeysel çizik,
  • sol üst kol dış yan yüzde yaklaşık 10×10 cm hematom ve ekimoz alanı var.
  • Sağ üst koldış yan yüzde 2 adet yaklaşık 10×5 cm boyutlarında hematom ve ekimoz alanı var.
  • Sol köğrücük kemiği altında yaklaşık 1×3 cm boyutunda ekimoz alanı var.
  • Sol omuzda 2×1 cm boyunda ekimoz alanı var.
  • Sağ memede al lateral bölgede 2×1 cm boyutunda ekimoz ve yüzeysel sıyrık var.
  • Sol meme lateral alt bölge 2 cm yüzeyel çizik var. Sağ üst bacak dış yüzde yaklaşık 5×2 cm boyutunda 2 adet ekimoz alanı var.
  • Sol üst bacak dış yüzde 5×3 cm ve 2×2 cm boyutunda ekimoz alanı var.
  • Sağ tibia ön yüzde yaklaşık 2×3 cm boyutunda tespit edildi.

Şiddete uğrayan Zeynep Çiller’in vücudunda oluşan morluklar gazete haberinde bu fotoğraflarla yansıtıldı: