Cihatçıların katliamları ortaya çıkıyor: Doğu Guta'da asker ve sivillere ait toplu mezar bulundu

Doğu Guta/Duma'da 2012-2014 yılları arasında cihatçı terör gruplarının yaptığı toplu katliamlar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Cihatçıların katliamları ortaya çıkıyor: Doğu Guta'da asker ve sivillere ait toplu mezar bulundu

Suriye’de Nisan 2018’de tamamen geri alınan Doğu Guta’da cihatçı terör gruplarından yaptığı katliamlar gün yüzüne çıkıyor. Suriye’de ordu birlikleri ile ekiplerin El Ubb Çiftliği bölgesinde yaptığı çalışmada, terörist gruplar tarafından idam edilen siviller ve askeri personele ait toplu bir mezar buldu.

SANA‘da yer alan habere göre Şam’daki Askeri Polis Şube Başkanı Tuğgeneral Muhammed Mansur, Duma’nın güneydoğusundaki el Ubb Çiftlikleri Bölgesinde, terörist örgütlerin kaçırdığı ve işkence edilerek öldürüldüğü görülen aralarında bir kadının da dahil olduğu elleri kelepçelenmiş sivil ve askeri cesetlere ulaşıldığını açıkladı.

Mansur, yapılan kazılarda çıkarılan ceset sayısının yaklaşık 70 olduğunu ve ölüm tarihlerinin 2012-2014 yılları arasında olduğunun tahmin edildiğine dikkat çekti. Mansur, söz konusu toplu mezarın bir uzantısının da bulunduğunu ve sivil savunma işbirliğiyle cesetlerin çıkarılmasına devam edileceğini bildirdi.

Cesetlerin kaldırıldığı Teşrin Hastanesi’nde görevli Dr Eymen Halo ise çıkarılan cesetlerin tümünün elleri kelepçeli olduğunu ve bunlardan ikisinin kimliklerinin belirlendiğini, ilk verilere göre tümünün başlarına açılan ateş sonucunda öldüklerini, bazılarının ise boğularak öldürüldüklerinin görüldüğünü vurguladı.