Çiğli Belediyesi'nde temizlik işçilerinden grev kararı

Çiğli Belediyesi’nin şirketi ÇİBEL A.Ş ile DİSK’e bağlı Genel İş 8 No’lu Şube’de örgütlü temizlik işçileri arasında, 9 aydır süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca işçiler belediye binasına grev kararı astı.

Çiğli Belediyesi'nde temizlik işçilerinden grev kararı

İzmir’de, Çiğli Belediyesi’nin temizlik işlerini yürüten ÇİBEL A.Ş. ile DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 8 No’lu Şubesi arasında Ocak 2020’den bu yana bir sonuç alınamayan ve pandemi sonrası bir türlü başlayamayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri nedeniyle işçiler iş bırakarak, grev kararı aldı.

Harmandalı Şantiyesinden topluca Çiğli Belediyesi’nin merkez binasına gelen işçiler grev kararını Çiğli Belediyesi’ne astı.

Disk Genel-İş 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, Çiğli Belediyesi önünde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Neredeyse bir yılsonuna gelinmesine rağmen 9 aydır zam ve sosyal haklarında hiçbir iyileştirme alamayan ÇİBEL işçisinin sabredecek tahammülü kalmamıştır. Bu eylem bir uyarıdır. Herkes üzerine düşen mesajı almalıdır. Bununla birlikte toplu iş sözleşme görüşmeleri bir an önce bitirilmesi, ekonomik krizden, zamlardan en çok etkilenen ve sürekli yoksullaşan biz işçilerin kayıplarını telafi edecek bir iyileştirmeyle birlikte iş yerinde iş barışının sağlanması, Çiğli halkına hizmetin iyi bir şekilde sürdürülmesi biz işçilerin tek dileğidir. Bu yüzden bir an önce Toplu sözleşme masasında taleplerimizi karşılamaya davet ediyoruz.”