Çiftlik kredisi çekmek için aldığı hayvanlar açlık ve susuzluktan öldü!

Antalya'da çiftlik kredisi almak için kiralanan arazide bir kafese kapatılan 100'e yakın kaz ve tavuk, kredi çekildikten sonra ölüme terk edidi. Kazların tamamı, tavukların ise büyük kısmı sıcak havada açlık ve susuzluktan öldü.

Çiftlik kredisi çekmek için aldığı hayvanlar açlık ve susuzluktan öldü!

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde bir arazideki kafesler içinde bakımsız bırakılan 100’e yakın kaz ve tavuk sıcak havada açlık ve susuzluktan öldü.

İddiaya göre bir kişi bankadan çiftlik kredisi çekmek için 100’e yakın kaz ve tavuk satın aldı. Kiraladığı araziyi de çitle çeviren kişi, krediyi çektikten sonra kaz ve tavukları ölüme terk etti. Bir süre sonra sıcak havanın da etkisiyle açlık ve susuzluktan kazların tamamı, tavukların da bir kısmı öldü. Çevreye yayılan kötü koku üzerine vatandaşlar rahatsız olunca korkunç manzara ortaya çıktı.

‘RESMEN CİNAYET’

Kötü manzara karşısında ilgili yerlere şikayette bulunacaklarını belirten Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık, “Bu resmen cinayet. İnsanla hayvan öldürmenin hiçbir farkı yok. Bunu her ne amaçla yaptılarsa yazıklar olsun. Her yere şikayet edip takipçisi olacağız” dedi.

Bölgede kavga eden köpekleri ayırmaya gelen ve durumu fark eden gençler ise, “Bu hayvanların bir çoğu ölmüş, gerisinin yaşamasını istiyoruz. Hayvanların, bu sıcakta başı boş, sahipsiz bırakılması doğru değil. Havalar aşırı sıcak. Tel örgünün arkasındaki sahipsizce bekleyen hayvanlar öldü. Bu manzara çok kötü. Bu da bir canlı insandan farkı yok. Bu hayvanların yaşamaya hakkı vardı. Ağır bir koku da etrafa yayılmış durumda.” diye konuştu.