Churchill'in Londra'daki heykeli metal plakalarla 'koruma'ya alındı

İngiltere'de Winston Churchill heykelinin etrafı, protestolarda saldırıya uğramaması için metal panolarla çevrildi.

Churchill'in Londra'daki heykeli metal plakalarla 'koruma'ya alındı

ABD’de George Floyd’un polis şiddetiyle öldürülmesinin ardından başlayan protestolarda ırkçılığı ve sömürüyü simgeleyen tarihi isimlerin heykellerinin hedef alınması İngiltere’de hükümeti ilginç bir tedbir almaya zorladı.

İngiltere’de göstericilerin kaidesine “bir ırkçıydı” yazdığı İngiltere’nin eski Başbakanı Winston Churchill’in heykeli, yeni protestolar öncesinde korumaya alındı.

Heykeli bugün yapılacak gösterilerde benzer bir “saldırı”dan korumak için harekete geçen yetkililer, Churchill’in Londra’da parlamentonun karşısında bulunan heykelini metal plakalarla çevreleyip kapattı.

BORİS JOHNSON SAHİP ÇIKTI

Başbakanı Boris Johnson da Twitter hesabından yayımladığı mesajda Churchill’e sahip çıkarak “Churchill’in Parlamento Meydanı’ndaki heykeli onun bu ülkeyi ve bütün Avrupa’yı ırkçı ve faşist bir tiranlıktan koruma başarısının hatırlatıcısıdır” dedi.

Churchill heykelinin protestoların hedefi olmasına “Bu milli anıtın bugün göstericilerin saldırısı riski altında olması saçma ve utanç vericidir” diyerek tepki gösteren Johnson, Churchill’in “bugünkü nesillere kabul edilmez gelecek görüşleri olmakla birlikte bir anıtı hak eden bir kahraman” olduğunu iddia etti.

Johnson ayrıca halkı gösterilerden uzak durmaya çağırdı.