CHP’li Yavuzyılmaz paylaştı: "PTT’de 300 milyon TL'lik vurgunun evrakları"

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "PTT'nin bünyesinde 10 milyon TL'ye yapabileceği iş, 300 milyon TL'ye yandaşa peş keş çekildi!" diye konuştu.

CHP’li Yavuzyılmaz paylaştı:

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’dan “PTT’de 300 milyon TL’lik vurgun” açıklaması.

TBMM’de basın toplantısı gerçekleştiren Yavuzyılmaz, 6 Haziran 2018’de PTT ve iştiraki durumundaki PTT Bilgi Teknolojileri AŞ arasında (2018 yılında kurulan) sözleşme imzalandığını paylaştı.

‘Belge tasnif, tarama, niteleme, arşiv düzenleme, evrak depolama çerçeve satın alma sözleşmesi’ adı altında yapılan bu sözleşmeye göre 5 yıl boyunca PTT’deki 300 milyon evrakın fotokopisi çekilecek, taranacak ve dosyalanacak. Sözleşmenin tutarı birim fiyatlarla hesaplandığında 300 milyon TL’lik devasa bir sözleşme tutarı ortaya çıkıyor. “Bir devlet kurumunda evrak tarama ve tasnif işine 300 milyon TL harcanır mı?’ sorusunu sormak zorundayız” diyen Yavuzyılmaz, “Vatandaşlarına 10 gündür 10 kuruşluk maskeyi beceriksizce dağıtamayan bu hükümet, yandaşlarına ise PTT’nin kasasını soydurmakta oldukça yetenekli” ifadelerini kullandı.

10 MİLYON TL’LİK İŞ

Sözleşmede ‘gariplikler’ bulunduğunu kaydeden Yavuzyılmaz, “Örneğin işveren PTT olduğu halde, yükleniciyle karşılıklı mutabakat anlaşması imzalayarak bu sözleşme feshedilirse, PTT’nin 3 milyon dolar tazminat ödeme yükümlülüğü bulunuyor. Tek taraflı olarak 3 milyon dolar. İnanılır gibi değil” dedi. Sözleşmeye göre işi yüklenicinin bırakması durumunda ise PTT’ye hiçbir şekilde tazminat ödemesi görülmüyor.

Yavuzyılmaz’a göre PTT’nin bu işi kendi bünyesinde çalıştıracağı uzmanlarla 5 yılda 10 milyon TL’ye yapması mümkün.

KINIYORUM

Yavuzyılmaz ayrıca PTT personelinin yetersiz koruyucu ekipmanla çalıştırıldığını belirterek,”PTT bir yandan milyonlarca TL devlet kaynağını çarçur ederken, diğer yandan koronavirüse karşı 40bin çalışanına koruyucu kıyafeti, tulumu, siperliği çok görüyor. Bu ekipmanları talep edenlere mobbing uyguluyor, onları başka yerlere sürüyor. PTT yetkililerini kınıyorum!” ifedelerini kullandı.