CHP'li Torun: Belediyeler hizmet veremez noktaya geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediyelerin kaynak sıkıntısı çekmeye başladığını belirtip destek çağrısı yaptı.

CHP'li Torun: Belediyeler hizmet veremez noktaya geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, belediyelerin kaynak sorunu nedeniyle hizmet veremez noktaya geldiğini açıkladı.

CHP’li belediyelerin hizmetleri sürdürürken maliyetlerinin de arttığını, artan maliyetleri kaynaklar da azaldığı için finanse edemediğini, merkezi bütçeden aldığı ve genel bütçe gelirinden alacağı payın da azalacağını ifade eden Torun, “Mutlaka belediyelerimizin kaynak anlamında desteklenmesi gerekir. Finansal desteklerin artması gerekir. Çünkü koronavirüsle mücadelede en etkili olan, vatandaşa direkt dokunan, vatandaşın bu virüsten etkilenmemesi için en büyük çabayı gösteren yapılardan biri de belediyelerimiz.” dedi.

Belediyelerin gelirlerinin azalması nedeniyle hizmet veremez noktaya geldiğini ifade eden Torun, “parti ayırmaksızın tüm belediyelerin kaynaklarının artırılması gerektiğini” belirtirken, koronüvirüsle mücadelede başarılı olan ülkelerdeki en önemli unsurun yerel yönetimler olduğunu söyledi.

Yardımlar konusunda AKP’li Ümraniye Belediyesinde üzücü bir durumun yaşandığına ifade eden Torun, bazı belediye meclis üyelerinin yardım dağıtılırken “zehirli ve ayrımcı” bir anlayışla hareket ettiğini öne sürdü.