CHP'li Kaftancıoğlu'ndan Soylu'nun sözlerine tepki: Ezanı cezalandırma aracı olarak kullanıp asıl saygısızlığı yapıyor

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ''Minareden müzik çalanı buluruz, caminin dibinde ezanı dinletiriz" sözlerine tepki gösterdi.

CHP'li Kaftancıoğlu'ndan Soylu'nun sözlerine tepki: Ezanı cezalandırma aracı olarak kullanıp asıl saygısızlığı yapıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir’de bazı camilerin hoparlörlerinden ‘Çav Bella’ şarkısı çalınmasına ilişkin “Minareden müzik çalanı buluruz, caminin dibinde ezanı dinletiriz” ifadelerinde bulunmuştu. CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, Soylu’nun sözlerine tepki göstererek “Ezanı cezalandırma aracı olarak kullanmak asıl saygısızlık” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Soylu’nun sözlerini eleştirerek şu ifadelere yer verdi:

”Aman tek ayak üstünde dinletmeyi atlamayın sakın! Hukukun üstünlüğünden, üstünlerin hukukuna oradan da hukuku yok ederek guguk sistemine geçiş uygulamalı ders:1 Ezanı cezalandırma aracı olarak kullanıp asıl saygısızlığı kendilerinin yaptıklarını görmeyecek kadar da kör cahiller.”

NE OLMUŞTU?

Bakan Soylu, İzmir’de bazı camilerden müzik yayını yapılmasına ilişkin “Böyle bir ahlaksızlık beklenmez. Böyle bir inançsızlık beklenmez. Böyle bir dine karşıtlık beklenmez. Bu Ramazan ayında milletin bu konudaki düşüncelerine inançlarına saldırı beklenmez. Ama biz birçok şeyin hakkından geldik, bunun da hakkından geliriz, buluruz yani. Buluruz, ona da caminin dibinde ezanı dinletiriz” ifadelerinde bulunmuştu.