CHP'li İnce'den o sözlere tepki: Zonguldak Valisi görevden alınmalıdır

CHP'li Muharrem İnce, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın sağlık çalışanlarına yönelik sözlerine tepki gösterdi. ince, valinin görevden alınması gerektiğini ifade etti.

CHP'li İnce'den o sözlere tepki: Zonguldak Valisi görevden alınmalıdır

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, dün yaptığı açıklamada, koronavirüse yakalanan sağlık çalışanlarını hedef alarak ”Sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar. Hem kendilerini sıkıntıya soktular hem bizi sıkıntıya soktular.” ifadelerine yer vermişti.

Vali Bektaş’ın bu sözlerine bir tepki de CHP’li Muharrem İnce’den geldi. İnce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ”Zonguldak Valisi görevden alınmalıdır.” dedi.

İnce’nin açıklaması şöyle:

”Sağlık çalışanlarımız büyük fedakarlıkla görevlerini yapıyor. Kimse Onların moralini bozmamalıdır. Zonguldak Valisi görevden alınmalıdır. Bu sayıda sağlık çalışanı enfekte olmuşsa sorumluluk koruyucu ekipmanlarını zamanında, yeterli sayı ve kalitede veremeyen yöneticilerindir.”

NE DEMİŞTİ?

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, dün yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulunmuştu:

“Her türlü tedbirin alınmasına rağmen maalesef sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar. Tüm arkadaşlarımızı uyardık. Bu bizim faturamızı ağırlaştıran olay oldu. Normalde sağlıkçılarımızın bize getirdiği yük olmasaydı bugün belki de geri dönüşü konuşuyor olacaktık. Misafirhanede onları misafir ettik. Onlardan ücret almadık. Yemek ücreti de almadık. Ama orada kendi aralarındaki ilişkilerinde yeteri kadar dikkatli olmadıkları için hem kendilerini sıkıntıya soktular hem bizi sıkıntıya soktular. Bunun da artık azalacağını varsayıyoruz. Onlar bizim kahramanlarımız. Kendi hayatlarını ortaya koyan insanlar ama yeteri kadar dikkatli olmayınca sıkıntı yaşıyoruz.”