CHP'li eski başkana cinsel taciz soruşturması

20 yaşındaki D.A., isimli genç kadın eski CHP Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı G.Ö.A.'dan kendisine tacizde bulunduğu gerekçesiyle şikayetçi oldu.

CHP'li eski başkana cinsel taciz soruşturması

CHP Ümraniye Gençlik Kolları eski başkanı G.Ö.A. hakkında 20 yaşındaki D.A.’ya cinsel tacizde bulunduğu iddiası üzerine başlatılan soruşturma sürüyor.

G.Ö.A.’nün cinsel tacizine uğradığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunan D.A. isimli 20 yaşındaki partili genç kadının ifadesinde, şüphelinin kendisini zorla öptüğü, fiziksel temasa zorladığı iddiasında bulunduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Cumhuriyet Anadolu Başsavcılığı’nda 8 Temmuz tarihinde ifadesi alınan D.A. olayı anlattı. İfadesinde D.A’nın, G.Ö.A. ile partinin gençlik kolunda birlikte çalıştıklarını, olayın yaşandığı 12 Mart’ta yine Ümraniye’de parti faaliyeti ile ilgili çalışma yaptıklarını belirterek, evlerinin yakın olması nedeniyle G.Ö.A’nın kendisini arabasıyla bırakmayı önerdiğini söylediği öğrenildi.

D.A. ifadesinde şunları kaydetti:

“12 Mart’ta Ümraniye’de parti faaliyeti ile ilgili konularda bir araya geldikten sonra aynı mahallede oturduğumuz için aynı araçla oturduğumuz bölgeye geldik. Araçta başkaları da vardı. Diğer arkadaşları yolda bıraktık. G. isimli arkadaşım indikten sonra G.Ö.A. arkadaşımın da duyacağı şekilde bena ön koltuğa, yanına oturmamı söyledi. Ben önce istemedim ama bana şakayla ‘Ben senin şoförün müyüm?’ dediği için ön koltuğa geçtim. Bana kız arkadaşı ile arasının bozuk olduğunu, benimle yarım saat kadar dertleşmek istediğini söyledi. Ben de kabul ettim.”

Bunun üzerine araçla Dudullu tepesine gittiklerini ve bir banka oturduklarını ifade eden D.A., burada bir süre G.Ö.A.’nın kız arkadaşından bahsettiğini, kendisinin de tavsiyelerde bulunduğu dile getirdi. D.A., kalkması gerektiğini belirterek araca bindiklerini, G.Ö.A.’nın araçta kendisine sarılıp öptüğünü ve tacizde bulunduğunu ifade ederek şikayetçi oldu.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Savcılık tarafından ifadesi alınan G.Ö.A. ise, taciz suçlamasını kabul etmeyerek, D.A’nın iddialarının yalan olduğunu öne sürdü. Savcılık soruşturmasının devam ettiği öğrenildi.