CHP'li Erkek 'Nurculuk ve Fethullah Gülen' faaliyetlerine karşı önlem alınsın diyen 2004 tarihli MGK kararını hatırlattı!

Muharrem Erkek: 2009'da FETÖ'nün önünün nasıl açıldığını anlatan, bu örgütün darbesini yiyen İlker Başbuğ'a dava açıyorlarmış. Asıl 25 Ağustos 2004 tarihli MGK kararlarını uygulamayanlar hakkında açsanız iyi olur..

CHP'li Erkek 'Nurculuk ve Fethullah Gülen' faaliyetlerine karşı önlem alınsın diyen 2004 tarihli MGK kararını hatırlattı!

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, “2009’da askerlerin özel yetkili mahkemelerde yargılanma teklifini getirenler araştırılsın” çağrısı üzerine AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından hedef alınmıştı. Erdoğan, AKP’li vekillerden “Başbuğ’a dava açmaları” çağrısında bulunmuş ardından Bekir Bozdağ, Mustafa Elitaş ve Ahmet Aydın’ın da arasında bulunduğu AKP’li 6 milletvekili Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

CHP Çanakkale Milletvekili ve Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek sosyal medya hesabından yapyığı paylaşımda; “2009’da FETÖ’nün önünün nasıl açıldığını anlatan, bu örgütün darbesini yiyen İlker Başbuğ’a dava açıyorlarmış. Asıl 25 Ağustos 2004 tarihli MGK kararlarını uygulamayanlar hakkında açsanız iyi olur…” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’IN İMZASI VAR

Erkek’in bahsettiği karar; 2004 yılında MGK’da gündeme gelen  “Türkiye’deki Nurculuk Faaliyetleri ve Fethullah Gülen” konusu ve alınan yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerine karşı eylem planı hazırlanmalıdır kararıydı. Kararda dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası da bulunuyor.