CHP'li Emir: Koca açıklamasında AKP'lilere aşı yapılmamıştır diyemedi kabul etti

Murat Emir, " Aşının zaten izinsiz yapıldığını söylüyorduk. Bakan da, "Yapılmamıştır" diyemedi ve kabul etti. Bu bir itiraftır. Yazık..." ifadelerini kullandı.

CHP'li Emir: Koca açıklamasında AKP'lilere aşı yapılmamıştır diyemedi kabul etti

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada koronavirüs aşısının el altından imtiyazlı kişilere yapılmaya başlandığını iddia etmişti.

Emir, şu iddialarda bulunmuştu: “Çin aşısı 10 gündür Türkiye’de. Aşıyı getiren firma da her zamanki gibi yine Keymen İlaç oldu. Aşı 10 gündür el altından AKP’li siyasilere, aile dostlarına, nüfuzlu kişilere ve tanıdıklara yapılmaya başlanmış bile. Günlerdir aşının nasıl geleceğini, sözleşmenin detaylarını, aşının fiyatını soruyorduk. Bakanlık da toplumu bilgilendiriyor gibi yapıp aslında hiçbir bilgi vermiyor ve süreci kapalı bir şekilde yürütmeye devam ediyordu. Şimdi, bakanlığın süreci neden kapalı bir şekilde götürdüğü ortaya çıkmış oldu.”

CHP’li Emir’in söz konusu iddialarına Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada cevap veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Çin’den sipariş edilen aşının henüz Türkiye’ye gelmediğini ve uygulanmaya başlamadığını belirtmişti.

Bakan Koca’nın açıklamalarının ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir kez daha açıklamalarda bulunan CHP’li Murat Emir, şu ifadelere yer verdi:

“Aşının el altından VIP şahıslara yapılmaya başlandığı iddiamıza yanıt olarak Bakan, “İstemiyoruz, yapmıyoruz. Biz izin vermedik” yanıtını verdi. Aşının zaten izinsiz yapıldığını söylüyorduk. Bakan da, “Yapılmamıştır” diyemedi ve kabul etti. Bu bir itiraftır. Yazık…”

CHP’li Emir, Bakan Koca’ya soruları olduğunu belirterek şu paylaşımı yaptı:

“Bakan Fahrettin Koca, Bilim Kurulu sonrası konuşuyor. Birazdan da soruları alacak. Benim de 3 sorum var.

1- Türkiye’de şu an COVID-19 aşısı var mı yok mu?

2- Aşıyı Keymen İlaç firması getirdi mi, getirmedi mi?

3- Firma aşıyı kaç TL’den aldı, devlete kaç TL’den sattı?”