CHP'li Bolu Belediye Başkanı: Edirne'ye ücretsiz otobüs kaldırıyoruz, sayı ne olursa olsun

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Avrupa’ya gitmek isteyen sığınmacılar için Edirne’ye ücretsiz otobüs kaldırılacağını duyurdu. Özcan, " Sayı ne kadar olursa olsun biz buradan Edirne’ye naklini gerçekleştirmeye hazırız” dedi.

CHP'li Bolu Belediye Başkanı: Edirne'ye ücretsiz otobüs kaldırıyoruz, sayı ne olursa olsun

İdlib’deki saldırı sonrası AKP hükümetinin sığınmacıları artık karadan ve denizden Avrupa’ya ulaşmasını durdurmama kararını verdiği iddiasının ardından CHP’li belediyeler de harekete geçiyor.

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Avrupa’ya gitmek isteyen sığınmacılar için sınır ili olan Edirne’ye ücretsiz otobüs kaldırılacağını duyurdu.

Gitmek isteyen sığınmacıların muhtarlık veya belediyeye başvurması gerektiğini söyleyen Özcan, “Dün gece Suriye’de muhtemelen rejim güçleri tarafından kahraman Türk askerimize yönelik hava saldırısı gerçekleştirildi. Ben şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımızın da şifa bulmasını temenni ediyorum. Bu hain saldırıdan sonra hükûmetimiz, mülteciler için sınır kapılarının açıldığını duyurdu. Bu kapsamda biz de arkadaşlarımız ile çalıştık. Bizde, Bolu’daki mültecilerin sınır şehri olan Edirne’ye ulaşabilmeleri için Bolu’dan ücretsiz otobüsler kaldırmayı taahhüt ediyoruz. Edirne’ye gitmek isteyen mülteciler muhtarlıklara ve Bolu Belediyesi’ne başvuru yapabilirler. Sayı ne kadar olursa olsun biz buradan Edirne’ye naklini gerçekleştirmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Tanju Özcan, başkanlığa seçilmesinin ardından belediyeye “Yabancı uyruklu kişilere yardımı kesin” talimatı vermişti.