CHP'li belediye başkanları 'Akıllı Şehirler Kongresi'ni terk etti

Ankara'da düzenlenen "Akıllı Şehirler Kongresi"nde konuşmaların Kanal İstanbul projesi üzerine devam etmesi üzerine CHP'li belediye başkanlarının toplantıyı terk ettiği öğrenildi.

CHP'li belediye başkanları 'Akıllı Şehirler Kongresi'ni terk etti

Ankara’da açılışını AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi’nde dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Ankara, İstanbul ve İzmir büyükşehir belediye başkanlarının da davetli olarak katıldığı kongrede bakanlar da yerini almıştı. İki ayrı etapta gerçekleşmesi planlanan kongrenin öğleden önceki etabında Erdoğan ve bakanların konuşmaları gerçekleşti.

Haber Global‘ın aktardığına göre, Bakanların konuşmalarının Kanal İstanbul projesi üzerinden devam etmesinin ardından Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş duruma tepki gösterdi ve toplantıyı terk etti. Toplantıyı terk etme sebepleri olarak ise Kanal İstanbul projesinin öncelikli olarak konuşulması olarak gösterildi. Toplantı sonrasında kameraların karşısına geçen Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul’un bu toplantıda yanlış ifade edildiğinin altını çizdi. Projenin farklı şekilde anlatıldığını öne süren İmamoğlu, doğrusunu kendi yazdığı 4 sayfalık bir mektupla Erdoğan’a ilettiğini söyledi.