CHP'li başkandan sahte plaka iddialarına yanıt

CHP'li Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Belediye’ye ait sahte plakalı araçla yakalanmasına ilişkin bu plakanın 2017 yılında kendisinden bir önceki AKP'li Başkan döneminde Belediye’ye alınan bir motosiklet plakasının makam arabasına takılmış olduğunu ve bu durumdan kendilerinin haberi olmadığını belirtti.

CHP'li başkandan sahte plaka iddialarına yanıt

CHP’li Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Belediye’ye ait sahte plakalı araçla yakalanmasına ilişkin bu plakanın 2017 yılında kendisinden bir önceki AKP’li Başkan döneminde Belediye’ye alınan bir motosiklet plakasının makam arabasına takılmış olduğunu ve bu durumdan kendilerinin haberi olmadığını belirtti.

HIZ İHLALİ YAPINCA FARKEDİLDİ

Eskişehir yolu üzerinde trafik kontrolü yapan ekipler Çarşamba günü hız ihlali yapan bir aracı durdurdu,11 BB 001 plakalı resmi aracın yapılan sorgulamasında Bilecik Belediye Başkanlığı’na ait 34 CBZ 240 plakalı araç olduğu tespit edildi.

Belediye’ye ait sahte plakalı aracı kullanan şoför N.S.’ye Karayolları Trafik Kanunu’nun 23/5-a maddesini ihlalden idari işlem yapılırken, araç adli işlem yapılmak üzere gerçek plaka takılarak otoparka çekildi.

BAŞKAN ARAÇTAYDI

Trafik ekiplerinin çevirdiği Belediye’ye ait sahte plakalı aracın arka koltuğunda oturanın ise CHP’li Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin olduğu belirlendi. Trafik ekiplerince çekilen araçtan inen Şahin, başka bir araçla Ankara’ya gitmek üzere bölgeden ayrıldı.

“AKP DÖNEMİNDEN KALMA”

CHP’li Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin,  yarın11.com‘a konuya ilişkin açıklama yaptı:

“Kullandıkları makam aracının plakasına Belediye’ye ait bir motosiklet plakasının takıldığını kesilen ceza ile öğrendiklerini bu durumun kendilerinden değil daha önce bu tür bir işlem yapan 2017 yılındaki Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya sorulması gerektiğini” söyledi

Ayrıca Başkan Şahin, 2017’den beri eski Belediye Başkanları Selim Yağcı ve Nihat Can’ın aynı plakalı aracı kullandıklarını söyledi.