CHP'li başkandan CHP’li üyeye: Maaşallah siz varken AKP’ye gerek yok

CHP'li Gaziemir Belediye'sinin Meclis toplantısında Başkan Arda ile CHP'li meclis üyesi karşı karşıya geldi.

CHP'li başkandan CHP’li üyeye: Maaşallah siz varken AKP’ye gerek yok

İzmir’de Gaziemir Belediye Meclisi’nin dün gerçekleştirilen toplantısı, CHP’li Belediye Başkanı Halil Arda ile CHP’li Belediye Meclisi Üyesi Levent Çağlarsu arasında sert tartışmaya sahne oldu.

Gaziemir Belediye Meclisi toplantısında konuşan Başkan Arda, kendisine “tek adam” eleştirileri yönelten CHP’li Çağlarsu’ya, belediye başkanının meclis üyelerinden ayrı olarak oylarla seçildiğini hatırlattı ve “Belediyeyi başkan yönetir. Görevinizi iyi anlayın. Karar organının temsilcisisiniz. Gündem ile görüşlerinizi ifade edersiniz.” dedi.

CHP’li Çağlarsu’nun kendisine ait internet sitesinde hakaret içeren yazılar yazdığını kaydeden Başkan Arda, “Yazdığınız yazılar ortada. Hakaretin bini bir para gidiyor. Bu meclisin oy birliğiyle reddettiği kararı bile köşenizde farklı bir şekilde yazdınız. İftira attınız. Çiçek ihalesiyle ilgili ilçe kongresinde yaptığınız konuşma hala daha orada duruyor” sözlerine yer verdi.

“İŞÇİLER BELEDİYE-İŞ’TEN KURTULDU”

Çağlarsu’nun “Bir günde 550 işçi nasıl oldu da DİSK’e geçti. Hayretler içindeyim” sözlerini de eleştiren Başkan Arda, şunları söyledi: “Bir günde 550 işçinin DİSK’e geçmesini neye bağlıyorsunuz? Bir işçimize sorun, gelip desin ki ‘Belediye başkanı bana buraya geçmemi söyledi’; o zaman konuşursunuz. Sütten ağzı yanmış işçi, sağladığım özgürlük ortamı ile Belediye İş Sendikası’ndan kurtuldu. Yazdığınız yazıları hatırlıyor musunuz? ‘Memurlardan sonra işçileri de göreceğiz’ dediniz. İşçilerle yaptığımız sözleşme ortada. Yüzde 40’a varan zam yaptık. İşçiler yandı mı? Yüzünüz kızardı mı? İşçi, bugüne kadar almadığı hakları aldığında yazdıklarınızı yuttunuz mu?.”

Çağlarsu’ya yönelik eleştirilerini sürdüren Başkan Arda “Belediyenin girişine güvenlik amacıyla XRay cihazı koydum. ‘Ben geçmem’ dediniz. Ben başkan olarak her gün telefonumu bırakıp giriyorum. Kapıdan geçerken güvenlik tarafından ‘Başkanın talimatı XRayden geçmeniz gerekiyor’ diye uyarıldığınızda ’Başkanın Allah belasını versin’ diyen siz değil misiniz? Nereyi yöneteceksiniz. Nereye seçildiğinizin farkında bile değilsiniz.” dedi, “Maşallah siz varken AKP’ye gerek yok” ifadesini kullandı.