CHP’li Banu Özdemir: Miadı dolmuş yapının artık son kozları

İzmir'de bazı camilerde müzik yayını yapılması olayında görüntüleri sosyal medya hesabında paylaştığı gerekçesiyle tutuklanan ve dün serbest bırakılan CHP’li Banu Özdemir, "Bu miadı dolmuş yapının, artık son kozları. Ben biliyorum ki benim üzerimden partime, üyesi bulunduğum Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı bir saldırı olduğunu hepimiz biliyoruz." diye konuştu.

CHP’li Banu Özdemir: Miadı dolmuş yapının artık son kozları

zmir’de cami hoparlörlerinden müzik yayını provokasyonunda yandaş medya tarafından hedef gösterildikten sonra geçtiğimiz hafta tutuklanan, bugün serbest bırakılan CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulundu.

“TROL ÇETESİ HEDEF GÖSTERDİ”

CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’in Halk TV canlı yayınında tutukluğunda geçenleri ve yaşadıklarını Halk TV’de şöyle anlattı:

“Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta camilerden bir provokasyon yapıldı, şarkı çalındığı 2 gün boyunca. Çalındıktan sonra 1-2 saat sonra basına haberleri düştükten sonra bu provokasyona dikkat çekmek amacıyla bir paylaşım yaptım. Müftülüğü göreve çağırdım. Ancak benzer şekilde Türkiye’de doğruyu çağrı yapan insanlar yaşar.

Bir trol çetesi tarafından algı operasyonu yapılarak hedef gösterildim ve tutuklandım.

Gürkan Hacır’ın “Bu görüntülerin tamamını yayınlanmış olan internet sitelerinden mi buldunuz?” sorusuna CHP’li Banu Özdemir şu yanıtı verdi:

“Sevgili Gürkan, bu algı operasyonu yapan kimi haysiyet cellatları çok yalan yanlış doğru olmayan yazıp çizdiler. Bir tanesi yazmıştı “Polis zoruyla götürüldü” , bir tanesi sanki görüntüleri bizler yapıyormuş gibi yansıtmaya çalıştılar. Emniyetten kendi isteğimle gittiğimde bu görüntüleri basına düştekten 2 saat sonra paylaştığımı hangi yerel ve ulusal gazetelerden aldığımı söyledim. Onlar da zaten tespit edildi.

Ama maalesef ki beni bir hafta boyunca ailemden, dostlarımdan mağrum bırakanlar hala bu provokasyonu yapanları hala camilerden bunu yapanları bulamadılar.

“CEZAEVİNDE YAŞADIKLARINI ANLATTI”

Çok zor bir süreçti. Beni tanıyan bir çok arkadaşım bilir, bugüne kadar toplum yararına bir çok çalışma yapmış olan bir insan olarak. Bir saniye bile bu şekilde özgürlüğümden alıkonulmak, ailemle görüşememek, avukatımla görüşememek… Bunlar benim için çok zor bir süreçti. Eşyalarımı bile bir hafta sonra geldi benim yanıma. Tecritte bir odada kapalı kalmak zorunda kaldım. Dışarıdan haber alamadım.

Ama sağolsun kamuoyu vicdanı, şimdi yeni yeni onların hepsini öğreniyorum çok çağrılar yapmışlar hepsine çok teşekkür ediyorum.

“SON KOZLARI”

Sağlığımızı da riske atarak bizi tahakküm altına almış olsalar da, ben bu süreç içerisinde yanımızda bulunan başta Sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, tüm partili yol arkadaşlarıma ve tüm kamuoyuna teşekkür ediyorum.

Bu miadı dolmuş yapının, artık son kozları. Ben biliyorum ki benim üzerimden partime, üyesi bulunduğum Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı bir saldırı olduğunu hepimiz biliyoruz. Görevde olmama rağmen tutuklandığım gün beni mevcut il başkan yardımcısı olarak lanse ettiler. İzmir İl Başkanımız Deniz Yücel açıklama yaptı. Onun açıklamasını bile sanki partiyle alakamız yokmuş gibi çarpıtarak, farklı bir algı operasyonu olarak yansıtmaya çalıştılar.

“YIPRATMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Cumhuriyet Halk Partisi çok emin adımlarla şu anda iktidara bir yürüyüş yapıyor. Bu partinin öz evlatlarını yalanla, yanlışla, iftiralarla haksızca içeri alarak yıpratma çabasındalar. Ama biz yılmayız, emin adımlarla gideriz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacaksa bir Banu da içeri girer, bin Banu da içeri girer.

“MÜCADELE EDECEĞİZ”

Bugün Sayın Genel Başkanla görüştüm. Geçmiş olsun dileğini iletti. Kendisi bu süreçte yanımızda bulundu. Genel Başkanın desteği, motivasyonu, morali ve mücadelesi bizler için çok değerliydi.

Benim buradan örgütümüze söyleyeceğim; Bugün Banu Özdemir’i alırlar, yarın başkasını alıcaklar. CHP’nin iktidarı yakın, gelecek. Bu partinin öz evlatları olarak ben de arkadaşlarım da mücadele edeceğiz, korkmayacağız.”