CHP'den Pınar Gültekin açıklaması

Öztrak, CHP'li milletvekilinin Pınar Gültekin'in ailesini arayıp "davadan çekilmesini" istediği yönündeki iddialara ilişkin konuştu.

CHP'den Pınar Gültekin açıklaması

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak’tan, CHP’li bir Muğla milletvekilinin Cemal Metin Avcı tarafından katledilen Pınar Gültekin’in ailesini arayıp “davadan çekilmesini” istediği yönündeki iddialar üzerine açıklama geldi.

Öztrak  şu ifadeleri kullandı:

“CHP olarak biz, bu tür olaylar karşısında hiçbir taviz vermeyiz. Bu tür olaylara hiçbir şekilde izin vermeyiz. Ama bu iddialar mesnetsizse, dayanağı yoksa bununla ilgili olarak da gerekli her türlü hukuki takibi yaparız. Değerli milletvekili arkadaşımız açıklamasını yapmıştır.

Taziyede bulunmak için aileyi aradım 1,5 dakika konuştum diyor. Eğer bu iddialar ispat edilirse CHP’den de milletvekilliğinden de istifa ederim diyor.

Bu mesnetsiz iddiaların hukuki takibini yapacağız.”

CHP’Lİ GİRGİN: KANITLANIRSA İSTİFA EDERİM

Gündeme gelen iddialar sonrası kişisel Twitter hesabından açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, aileyi arayan tek milletvekilinin kendisi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Pınar Gültekin’in cenazesinden bir gün sonra (23 Temmuz) mağdur ailesiyle taziye amaçlı aramanın dışında hiçbir diyaloğum olmamıştır. Buna rağmen insani amaçlı bir aramanın bu noktaya gelmesinden şaşkınım. Davaya benim müdahil olduğuma air en ufak bir kanıt, en ufak bir teknik bulgu, en ufak bir ima ortaya çıkarsa ben sadece CHP’den değil milletvekilliğinden de istifa edeceğimi taahhüt ederim.”

GÜLTEKİN AİLESİNİN AVUKATI: BABA İDDİALARI DOĞRULADI

Pınar Gültekin’in babasını davadan vazgeçmeleri için aradığı iddiaları üzerine ailenin avukatı da açıklama yaptı.

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Fatih Çekirge’nin ortaya attığı iddia üzerine, “Acılı baba ile görüştüm. Kendisine böyle bir telefon geldiğini söyleyerek, iddiaları doğruladı” diyen avukat Rezan Epözdemir, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davayla ilgili iddialara ilişkin, “Arayan milletvekilinin ismini 4 Ocak’taki duruşma sonrasında baba kendisi açıklayacak” ifadelerini kullandı.