CHP'den MHP'ye dikkat çeken mesaj

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, MHP yönetiminden partisine gelen tepkilere yanıt verirken dikkat çeken ifadeler kullandı.

CHP'den MHP'ye dikkat çeken mesaj

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirme ve eleştirilerde bulundu.

TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi’ne yönelik dün eleştirilerde bulunduğunu, bunun üzerine bazı AKP’li milletvekillerinin “şehit”, “bayrak” ve “vatan” edebiyatıyla insanların yaşadıkları sıkıntıları göz ardı edecek sözler sarf ettiklerini söyleyen Altay, “Biz bekçileri teröristlerle bir tutmuşuz. Güvenlik kuvvetlerini teröristlerle bir tutan adidir, alçaktır. Emniyet Genel Müdürlüğünden 33 bin personel FETÖ ile ilişkili, irtibatlı olduğu için tasfiye edildi. Emniyet Genel Müdürlüğüne 33 bin teröristi ben yerleştirmedim. Polis üniformalı, ay yıldızlı bayrağımızı yakasında taşıyan 33 bin teröristten bahsediyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerine 17 bin 500 teröristi ben yerleştirmedim. Bunlar demokrasiye, Meclisimize, milletimize kast ettiler.” diye konuştu.

“Terörle mücadele”yi desteklediklerinin altını çizen Altay, “Birileri gibi ‘Allah IŞİD’in kurşununu eksiltmesin.’ demedik. Allah polisimizin ayağına taş değdirmesin, dedik. ‘IŞİD’in kurşunu azalmasın.’ diyen AK Parti’li üyeler olduğunu bu memlekette biliyoruz.” dedi.

MHP’YE MESAJ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, erken seçime yönelik söylemlerine verdiği cevabını dün değerlendirdiğini anımsatan Engin Altay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “AKP dışındaki partilerin birbiriyle kavga etmemeleri gerektiği” yönündeki anlayışı çerçevesinde MHP’ye makul ve nazik cevaplar verdiklerini, buna rağmen bazı MHP’li yöneticilerin ise Twitter hesapları üzerinden tehdit içerikli paylaşımlarda bulunduklarını söyledi.

“Twitter’dan tehditlere pabuç bırakacak halimiz yok.” diyen Altay, daha sonra ise şöyle devam etti:

“Ne MHP ne de ülkücülerle bir kavga, itiş kakış, münakaşa arzusu içindeyiz. Dün birlikte yol yürümüştük, yarın belki yeniden yol yürümek gerekecek. Tayyip Bey’in kutuplaştırma dili var, Devlet Bey’in daha farklı, kabul edilebilir sınırların üzerinde dili var. Olmaz. Yassıada’da ‘siyasette kutuplaşmanın yanlış olduğunu, herkesin birbirini daha iyi anlaması gerektiğini’ söyleyen Sayın Bahçeli’nin bugün erken seçim isteyenler için ‘Kirli tertip, ayıplı tuzak’ gibi sözler söylemesini yadırgadım. Kaldı ki daha önce 3 kez erken seçimi dillendiren ve Türkiye’nin erken seçime gitmesine vesile olan Sayın Bahçeli’dir.”