CHP'den Eren Yıldırım tepkisi: Öcalan'ı TRT'ye çıkaranlar kamera kayıtlarını bulamadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Erdoğan'ın hedef göstermesinin ardından tutuklanan Yüreğir CHP Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım için düzenlenen basın toplantısında, “Avukatların ulaşamadığı yargı elindeki görüntülere yandaş medya ulaşıyor” ifadelerini kullandı.

CHP'den Eren Yıldırım tepkisi: Öcalan'ı TRT'ye çıkaranlar kamera kayıtlarını bulamadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı Adana’da milletvekilleri, il ve ilçe örgütleri ile, Erdoğan’ın hedef göstermesi sonrası tutuklanan Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım için düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Eren Yıldırım’ın ailesinin de katıldığı basın toplantısında konuşan Salıcı, “haksız hukuksuz bir şekilde tutuklanan Eren’e özgürlük istiyoruz” dedi.

Oğuz Kaan Salıcı, olaya ilişkin güvenlik kamerası kayıtlarının halen ortaya çıkarılmadığını vurgulayarak, “Osman Öcalan’ı bulup TRT muhabirine röportaj yaptıran anlayış Yüreğir Kaymakamlığı önündeki güvenlik kamera kayıtlarını da herhalde ortaya çıkaracaktır, işine gelirse. Kim suçlu orada görürüz” dedi.

Kaymakamın korumasının ifade vermediğini ve Yıldırım ile annesinin telefonundaki görüntülere el konulduğunu söyleyen Salıcı, “Avukatların ulaşamadığı yargı elindeki görüntülere yandaş medya ulaşıyor” ifadelerini kullandı. Yıldırım’ın tutukluluğuna itiraz edileceğini belirten Salıcı, Kaymakam ve koruması hakkında da suç duyurusunda bulunulacağını kaydetti.

Salıcı, belediyelerinin VEFA Sosyal Destek Gruplarına destek olduğunu belirterek, “İddia şu: Bir güruh geldi destek gruplarının yardımlarına engel oldu. Karakola gidip şikayette bulunan 5 kişiden 4’ü Yıldırım ve ailesi. Bir yardım dağıtıldığını görmüşler ve ne oluyor diye sormuşlar” dedi.

Salıcı Yıldırım’ın ailesine silah çekildiğini ve Kaymakam’ın korumasının kendisini Kaymakam olarak tanıttığını kaydederek, şunları açıkladı:

“Kaymakamın koruması neden ifade vermedi. Olayı ortaya koyacak görüntüler Yıldırım ve annesinin telefonunda var ama görüntüler polisin elindi. Bazı yandaş medya gruplarında yandaş medya kes yapıştırla görüntülerin bir kısmını yayınlıyor ama avukatların ulaşamadığı yargı elindeki görüntülere yandaş medya ulaşıyor.”

‘ÖCALAN’I TRT’YE ÇIKARANLAR GÜVENLİK KAMERA KAYDINI BULAMADI’

“Osman Öcalan’ı bulup TRT muhabirine röportaj yaptıran anlayış Yüreğir Kaymakamlığı önündeki güvenlik kamera kayıtlarını da herhalde ortaya çıkaracaktır, işine gelirse. Kmi suçlu orada görürüz. Eren kardeşimizin yanlış yaptığına yönelik bir anlayışımız yok. Kendisi atama bekleyen bir edebiyat öğretmeni. Genç yaşında her türlü çabayı ortaya koymuş bir arkadaşımız.”

‘OLAY NEDEN BURAYA GELDİ?’

“Bütün bu çaba aslında 14 Mayıs akşamı yaşanan ve 15 Mayıs öğlen saatlerine doğru Eren’in tutuksuz yargılanmasıyla bitecek olay neden buraya geldi. 31 Mart seçimlerini beka meselesi olarak söylediler. Cumhur İttifakı kaybeder CHP’li belediye başkanları başa gelirse Türkiye uçurumun kenarına gelecek dediler. Akla hayale gelmeyecek suçlamalarda bulundular. Vatandaşımız kendisine en iyi hizmet verecek belediye başkanlarını seçmesi gerektiğini düşündü ve CHP’li belediye başkanlarını başa getirdi. 6 Mayıs’taki yargı darbesiyle karşılaştık. İstanbul seçimleri yenilendi. Üzerinden bir sene geçti. Sayın Binali Yıldırım İstanbul seçiminde ‘çaldılar’ demişti. Sayın Yıldırım seçimi kim çaldı, çıktı mı ortaya? Sonra vatandaşımız millet iradesini ortaya koydu. 14 bin fark yetmez diyenlere 800 binden fazla fark ortaya koyarak, İstanbul seçimi Ekrem İmamoğlu’na teslim edildi.”

“Bizim belediyelerimiz hizmet, iktidar da çalıştırmamak peşinde. CHP’li belediyeler yardımı kesecek diyen iktidara CHP’li belediyeler dayanışmayla nasıl yardım götüreceklerini ortaya koydular. 5 maske dağıtmayı beceremeyenleri inat belediyelerimiz maske dağıtıyor. CHP’li belediye başkanlarının yapmış olduğu hizmetten rahatsızlar.”

‘SANDIK GELECEK GİDECEKSİNİZ’

“Başkanlık sisteminin ardından Türkiye çok ağır bir süreç yaşıyor. Biz insanların işi, aşı konuşabilmesi için bir siyaset anlayışı yürütüyor. Ancak ortada CHP’yi terörle ilişkilendirmeye çalışan bir anlayış var. Sandıktan korkumuz yok, sandık gelsin vatandaşımıza daha iyi hizmet vermek isteriz. Ancak siz sandıktan korkuyorsunuz, sandık gelecek siz de gideceksiniz.”

Salıcı Yıldırım’ın tutuklanmasına itiraz edileceğini belirterek, Kaymakam ve koruması hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.