CHP'den Babacan ve Davutoğlu'na seçim desteği

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde Babacan ve Davutoğlu'nun partilerine destek verebileceklerini açıkladı.

CHP'den Babacan ve Davutoğlu'na seçim desteği

Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu bugünkü köşesinde Kılıçdaroğlu’nun, “Baskın erken seçimde İyi Parti’ye yaptığınız gibi Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’ne de grup kurma desteği verir misiniz?” sorusuna, “Demokrasi için elbette veririz. Seçim barajının kaldırılmasını bu yüzden istiyoruz. Meclis’te her parti temsil edilmeli” yanıtını verdiğini dile getirdi.

Uğuroğlu yazısında,”Erdoğan’ı üzecek ikinci gelişme ise Gelecek ve DEVA partilerinin Millet İttifakı’na katılması olacaktır. Çünkü bu iki partinin liderleri Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan AKP’nin de Erdoğan’ın güçlü ve zayıf noktalarını çok iyi bilirler ve AKP’den büyük miktarda seçmen koparırlar. Onlar da güçlendirilmiş parlamenter rejimden yanalar. 2 yıla yaklaşan sürede çöken partili cumhurbaşkanı yani tek adam rejiminin savunucusu Cumhur İttifakı’dır. Ki bu noktada Bahçeli’nin, ‘Ben yokum, haydi erken seçim yapalım’ demesi inanın hiçbir partiye sürpriz olmayacaktır.” görüşünü savundu.