CHP'den AKP'ye oy verenlere: Oylarınızı onlara haram edin

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Ankara'da AKP'ye oy verenlere seslenerek "o belediye meclis üyelerinin yakasına yapışın. Onlara verdiğiniz oyları haram edin, onları uyarın" dedi.

CHP'den AKP'ye oy verenlere: Oylarınızı onlara haram edin

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ) altyapı yatırımları için borçlanma talebinin, AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ertelenmesine tepki göstererek, “Ey Ankaralılar, onlara verdiğiniz oyları haram edin” dedi.

Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin şunları söyledi:

“TAK’lar (Tarımsal atık suları) atık suyu tesisleri yapılmadığı vakit sadece Ankara’nın değil, İstanbul’un içme suyu da zehirlidir. Yani 25 milyon insanın suyunu zehirleyen bir TAK’lar atık suyu problemimiz var. Sayın Mansur Yavaş diyor ki; bunu çözmemiz lazım. Ne var ki 220 km asbest yani kansorejen boru var Ankaralıların suç içtiği tesisatta. Bu asbetli kansorejen boruları değiştireceğim diyor. Belediye meclis üyelerinden borçlanma yetkisi istiyor. Meclis üyelerinin cebinden para istemiyor. İhtiyaç 750 milyon meclisin verdiği 100 milyon. Şimdi nasıl olacak? TAK’lar altyapısının değişmesinin engellenmesi ne bayrak sevgisi, ne vatan sevgisi ile hiçbir şey ile bağdaştırılamaz. İnsanlıkla bağdaştırılamaz. Ey Ankaralılar, AKP oy veren vatandaşlarımız, o belediye meclis üyelerinin yakasına yapışın. Onlara verdiğiniz oyları haram edin, onları uyarın.”