CHP'den aday olan okul müdürü, başka bir okula öğretmen olarak atandı

"Eski Güreşçi olan Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliğine atandığı bu topraklarda, başarılı eğitimcilerin siyasi fikirleri yüzünden sürüldüğü bu ülkede..."

CHP'den aday olan okul müdürü, başka bir okula öğretmen olarak atandı

31 Mart’ta yerel seçimlerinde Ordu’nun Gölköy ilçesinde CHP’nin Başkan Adayı olan Cengiz Sarıyer, okul müdürlüğü görevinden alınarak başka bir okula öğretmen olarak atandı. Atama, ilçede tepkiye yol açarken; karara gerekçe olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımların gösterildiği iddia edildi. Sarıyer’in CHP’den aday olmasının da atama kararına sebep olduğu yapılan yorumlar arasında.

Şehit Yaşar Biçer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü olarak görev yapan Cengiz Sarıyer, görevinden alınarak Güzelyurt Çok Programlı Anadolu Meslek Lisesi’ne öğretmen olarak atandı. Gölköy yerel basınında Sarıyer’in okul müdürlüğü görevinde hem eğitim alanında hem de ilçe ile ilişkileri alanında başarılı işlere imza attığı yazdıldı.

Sarıyer’in kişisel sosyal medya hesabından yaptığı 6 paylaşımdan dolayı görevden alındığı yazılırken; okul müdürü olarak görev yaptığı sırada hazırladıkları bir projenin Avrupa Birliği tarafından da kabul edilmiş olduğu, öğrencileriyle birlikte ülkeyi ve ilçemizi temsil ettiğinin altı çizildi.

Sarıyer’in, öğrencilerle birlikte zor durumda olan bir çok ailenin ihtiyaçlarını karşıladığı, meslek lisesinin yenilenmesine katkı sağladığı ve salgın döneminde sahada aktif olarak görev yaparak ilçedeki birçok haneye yardım ulaşmasını sağladığı; bu yüzden görevden alınmasının ilçede tepki çektiği ifade edildi.

Okul müdürü Cengiz Sarıyer’in, pazartesi günü öğretmen olarak yeni görevine başlayacağı öğrenildi.

CHP’DEN TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, 2019 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Gölköy’den aday olan Cengiz Sarıyer’e yapılan liyakat esasına uygun olmadan verilen karara tepki gösterdi.

Torun şu ifadeleri kullandı:

“Gölköy Belediye Başkan Adayımız Cengiz Sarıyer, siyasi kimliğinin ötesinde sayısız başarılarla öğrencilerini ve okulunu uluslararası platformlarda temsil etmiş başarılı bir eğitimcidir. Gölköy’deki eğitim kalitesinin yükselmesine sonsuz katkılar sunmuş, hayatını bilime adamış idealist bir eğitim emekçisidir. Bugün alınan bu kararla yine görüyoruz ki, kişileri başarılarıyla değil ideolojileriyle değerlendiren zihniyet hatalarından ders çıkarmak yerine adaletsizliğine ve zulmüne devam ediyor.”

YERLİKAYA ÖRNEĞİ

“‘Benden olmayanın yeri yok’ anlayışının tehlikesi devletin her kademesine kadar sirayet etmiştir. Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz? Farklı siyasi fikirlerdeki vatandaşlarımızı birbirine düşürmek, kine ve nefrete sürüklemek yetmedi; şimdi birde eğitim yuvalarını siyasi oyunlarınıza mesken ediyorsunuz! Bir bütün içinde, kardeşçe ve barış içinde yaşamak istediğimiz bu topraklarda siyasi hırslarınızla insanları yerlerinden ederek nereye varacaksınız?
Bizler, adalete susamış bir ülkede adaletin sesi olmak için yürüdüğümüz kilometrelerde vatandaşa yaşatılan türlü haksızlıkları dile getirdik. İktidarın yaşadığı koltuğu kaybetme paniği aldıkları kararlarla sabittir. Liyakat esasına uygun olmadan yapılan birçok atamayı halkımız iyi biliyor.

Eski Güreşçi olan Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliğine atandığı bu topraklarda, başarılı eğitimcilerin siyasi fikirleri yüzünden sürüldüğü bu ülkede bizler adaleti aramaya, haksızlıkları dile getirmeye yine devam edeceğiz. Sözümüz sözdür, liyakatı ve adaleti emin ellerle halkımıza teslim edeceğiz.”