CHP 'yüzde 100 kabul edilecek' diyordu, AYM reddetti

Anayasa Mahkemesi, 'çoklu baro' düzenlemesini öngören kanun ile Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu'nun bazı maddelerinin yürürlüklerinin durdurulması istemini reddetti.

CHP 'yüzde 100 kabul edilecek' diyordu, AYM reddetti

Anayasa Mahkemesi, CHP’nin ‘Çoklu Baro’ ve ‘Bekçilik Kanununa’ ilişkin verdiği yürütmeyi durdurma talebini reddetti.

CHP, kamuoyunda çoklu baro düzenlemesi olarak bilinen Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 21 maddesinin iptali ve yürürlüklerinin durdurulmasına karar verilmesini istemişti.

CHP, bir başka başvuruda da mahalle bekçilerinin yetkisini genişleten Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu’nun bazı maddelerininin iptali ve yürürlüklerinin durdurulmasını talep etmişti.

2 başvurunun da ilk incelemesini tamamlayan AYM, düzenlemelerin yürürlüklerinin durdurulması istemlerini reddetti. İptal istemleri, daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşülerek karara bağlanacak.

Kanunun iptali edilmesi için ilgili dilekçeyi AYM’ye teslim eden CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bu işlemin ardından basına yaptığı açıklamada, “Ben buraya çok geldim. Ama ilk defa yüzde yüz itirazımızın kabul edileceğini düşünerek ayrılacağım.” demişti.