CHP yönetimine eleştiri: 2017'de sahte oylarla rejim değişti, biz çanak tuttuk

"Saraydakinin diplomasız olduğunun üstüne gitmediniz. Neden gitmediniz? Anasayal bir suç işlenmiştir. Buna geçit verdiniz."

CHP yönetimine eleştiri: 2017'de sahte oylarla rejim değişti, biz çanak tuttuk

CHP’nin Kurultayında Onur Üyesi ve CHP Genel Başkan adayı Prof. Dr. Tolga Yarman, CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nda yaptığı konuşmada parti yönetimine dönük eleştirilerini sıraladı.

Yarman Kurultay’da yaptığı konuşmada “2017’de rejim sahte oylarla değişti. Rejimin değişmesine çanak tuttuk. YSK kararının hukuksuz olduğunu ortaya koymadınız.” ifadelerini kullandı.

Yarman şöyle konuştu:

“Sevgili Genel Başkanımız doğruları söyledi ama bütün doğruları söylemedi. Sadece doğruları da söylemedi. Bugün karşı karşıya bulunduğumuz tehditten kurtulmak istiyorsak çaresi çok kolaydır. Sarayda oturan, diploması var mıdır? Sarayda oturmaya hak sahibi midir? Partimizde arkadaşlarımız hepsi birbirinden güzel çalışma yapıyorlar. Orta sahada top çevirmeye gerek yok.”

“Orta sahada top çevirmeye gerek yok. Saraydakinin diplomasız olduğunun üstüne gitmediniz. Neden gitmediniz? Anasayal bir suç işlenmiştir. Buna geçit verdiniz. Ciddi olarak baskı altındasınız. ‘Sizin söylediğiniz gibi değil’ deyin. 2017’de rejim sahte oylarla değişti. Rejimin değişmesine çanak tuttuk. YSK kararının hukuksuz olduğunu ortaya koymadınız. AİHM’e neden götürmediniz”

“CHP yönetimi, siz de baskı altındasınız. Biz CHP olarak dışardan baskı altındayız. Bunu ya kırarsın ya kırmazsın”

Bin 356 delegenin oy kullanacağı kurultayda genel başkanlık için Kılıçdaroğlu dışında İlhan Cihaner, Aytuğ Atıcı ve Tolga Yarman da adaylıklarını açıklamışlardı.

Kurultayda bugün genel başkan seçimi, yarın ise 60 kişilik PM üyelerinin seçimi yapılacak.