CHP 'vatansever savcı' arıyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kaftancıoğlu'na verilen ceza sonrası "Daha 7 yıl öncesine kadar FETÖ ile iş birliği yaptığını açıkça beyan eden Emre Cemil Ayvalı hakkında soruşturma açacak bir tane vatansever cumhuriyet savcısı yok mu bu ülkede?" diye sordu.

CHP 'vatansever savcı' arıyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul il Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezası onanması sonrası TBMM önünde basın açıklaması yaptı.

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın onanmasının açıkça yargı sopası ile siyaseti dizayn etmek olduğunu belirten Altay, “7 yıl önce atılan tweetten 9 yıl ceza alınıyorsa ben bu hakimlere sesleniyorum. Pensilvanya’da diz çökerek fotoğraf çektireli daha 7 yıl anca oldu. Bülent Arınç, MİT Müsteşarı başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi 7 yıllık süre içinde Pensilvanya’da çok diz çöktü.” dedi.

Katıldığı canlı yayın programında, AKP’nin ‘FETÖ’ ile iş birliğini itiraf etmesinden sonra AKP Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığından istifa eden Emre Cemil Ayvalı’yı hatırlatan Altay, “7 yıl öncesine kadar ‘Evet iş birliği yaptık’ diyerek itiraf etti. Ben bu hakimlere, savcılara soruyorum; daha 7 yıl öncesine kadar FETÖ ile iş birliği yaptığını açıkça beyan eden Emre Cemil Ayvalı hakkında soruşturma açacak bir tane vatansever cumhuriyet savcısı yok mu bu ülkede? Yargının içinde bulunduğu hali milletin görmesi ve yargıya olan güvenin yerlerde süründüğü görmesini, yargı mensuplarının da kendilerine çeki düzen vermesini bekliyoruz.” diye konuştu.