CHP Trabzon Milletvekili: Yettiniz artık!

19 Mayıs için "Buna bayram diyen şerefsiz ve şahsiyetsizdir, din düşmanı zihniyeti kınıyorum” diyen doktorla ilgili CHP Trabzon Milletvekili Kaya'dan savcılara çağrı geldi.

CHP Trabzon Milletvekili: Yettiniz artık!

Trabzon Kanuni Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü Kampüsü’nde görev yapan Onkoloji Uzmanı Doktor Ahmet Yaşar Zengin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için yaptığı sosyal medya paylaşımında “Buna bayram diyen şerefsiz ve şahsiyetsizdir, din düşmanı zihniyeti kınıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Gerici doktorun paylaşımına CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya yazılı bir açıklama ile tepki verdi.

Zengin’in sözlerini duyunca inanamadığını ve doktor olduğuna ihtimal vermek istemediğini dile getiren CHP’li Kaya, “Bunlar, Türkiye’nin ve Trabzon’un yüz karalarıdır. Kendi ülkesine, Atasına, milletine karşı nasıl bir kindir, nasıl bir düşmanlıktır bu, nasıl bir alçaklıktır?” dedi.

Kaya, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu çürümüş zihniyet 100 yıl sonra nereden alıyor bu cesareti? Kimlerden alıyor? Yettiniz artık, yettiniz! Millî mücadele olmasaydı, Atatürk olmasaydı adınız, soyadınız ne olurdu? Hiç düşündünüz mü ey meczuplar? Ey Atatürk düşmanları!

Güzelim Trabzon’umuzun, Cumhuriyet şehri Trabzon’umuzun bu tür rezillerle gündem olmasından, anılıyor olmasından büyük üzüntü duyuyoruz.

Millî değerlerimize, Atamıza ve Milletimize hadsizce söz söyleyen, ağır küfür eden bu doktor görünümlü meczuba insan hayatı nasıl teslim edilir?”

Kaya, Doktor Zengin’le ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğünü göreve çağırırken “Millî değerlerimizi alenen aşağılayan 19 Mayıs’ı bayram coşkusuyla kutlayan bizleri ve milyonlarca insanı “şerefsiz, haysiyetsiz ve din düşmanı” ilan eden sözleri için suç duyurusunda bulunuyor, bu ülkenin cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyorum.” dedi.