CHP Sözcüsü: Rusya'ya vermedik taviz bırakmadılar, bağımlı hale getirdiler

"Orada şehit olan bizim askerlerimiz. Millet olarak gerçeği bilmek istiyoruz. Türkiye Suriye'ye savaş ilan etti mi etmedi mi? Savaş ilan etmediysek neden bu kadar şehit haberi geliyor?”

CHP Sözcüsü: Rusya'ya vermedik taviz bırakmadılar, bağımlı hale getirdiler

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak düzenlediği basın toplantısında İdlib’de yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Dün 2 askerin hayatını kaybettiği çatışmaya ilişkin konuşan Öztrak, “İdlib’den gelen şehit haberleri felaket zincirine eklenen yeni halka oldu. Hava saldırısını kim yaptı? Bu uçaklar kimin, nereden geldi?” dedi.

İdlib’de tam olarak ne yaşandığını vatandaşların bilme hakkını olduğunu söyleyen Öztrak “Bunu Rus kaynaklarından değil devletimizden öğrenmek istiyoruz. Orada şehit olan bizim askerlerimiz. Millet olarak gerçeği bilmek istiyoruz. Türkiye Suriye’ye savaş ilan etti mi etmedi mi? Savaş ilan etmediysek neden bu kadar şehit haberi geliyor?” diye konuştu.

“Askerlerimiz sahada kalkan mı yapılıyor? Hava hakimiyeti sağlanmadan askeri birliğin sahaya neden sürüldüğünü soruyoruz” diyen Öztrak şunları söyledi:

“Daha geçen yıl Rusya’dan S400’leri almak için ABD’ye rest çekmedik mi? S-400 alacağız diye F-35’lerden vazgeçmedik mi? Ekonomik yaptırım tehditlerine maruz kalmadık mı? Vatandaşın cebinden hem S-400’ler için hem de F-35’ler için 4 milyar dolar çıktı. Şu an elimizde askerimizi koruyacak ne S-400 ne F-35 ne Patriotumuz var.”

“RUSYA’YA BAĞIMLI HALE GETİRDİLER”

Tüm bu yaşananların adını “düpedüz beceriksizlik” diye niteleyen Öztrak şöyle devam etti.

“-Rusya’ya 2016’dan bu yana vermedik taviz bırakmadılar. Ruslar boruları bizim topraklara döşedi, indirimi Bulgarlara verdi. Akkuyu Nükleer Santrali ile ülkemizi Rusya’ya uzun yıllar bağımlı hale getirdiler. Rusya’ya pek çok alanda bağımlıyız.

– Suriye’nin stratejik limanlarını Ruslar, petrolünü ABD’liler kapattı. Bize de 4 milyon Suriyeliye bakmak düştü.”

– Milyarlar harcadılar ama 18 yılda dönüp dolaşıp geldiğimiz yer yoksulluk yüzünden canına kıyan vatandaşlarımız. Beceriksizliklerini allayıp pullayıp başarı diye satmaya çalışıyorlar.”