CHP Sözcüsü: Erdoğan'ın seçimle gelme dönemi sona eriyor, cadı avı başlatacaklar

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Erdoğan'ın artık seçimle iktidara gelme dönemini sona erdi. Böyle bir ortamda yargı gücünü elinde tutan Erdoğan ve ortağı FETÖ meselesini kolaylıkla siyasi bir baskı aracına dönüştürebilir." dedi.

CHP Sözcüsü: Erdoğan'ın seçimle gelme dönemi sona eriyor, cadı avı başlatacaklar

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu.

Eski Korgeneral Metin İyidil hakkında birbiriyle çelişen yargı kararlarının Saray’ın koltuğunu korumak için ‘FETÖ’ konusunu yargı eliyle kolaylıkla istismar edebileceğini ortaya koyduğuna dikkat çeken Öztrak, “Bizim verdiğimiz araştırma önergesi oyunu bozdu. Senaryosu olgunlaştırılmaya çalışılan bir operasyonu deşifre etmiştir” dedi.

“Yapılmak isteneni ilk Bahçeli anlatmıştır.” diyen Öztrak, “Hapiste yumuşatılan mahkumları sarayın emrindeki hakim ve savcılar konuşturacak. Siz gelseydiniz Bakanlar Kuruluna ve bürokrasiye kimleri alacaksınız diye soracaklar. Buradan da siyasi bir cadı avını başlatacaklar. Ama biz çıkıp bu işe Meclis vaziyet etmelidir deyince paniğe kapıldılar. İster istemez gerçek muratlarını da ortaya koydular.” iddiasında bulundu.

“BASKI ARACINA DÖNÜŞTÜREBİLİR”

Erdoğan’ın artık seçimle iktidara gelme döneminin sona erdiğini söyleyen Öztrak, “Bunu her türlü kamuoyu yoklamasından görüyoruz. Böyle bir ortamda yargı gücünü elinde tutan Erdoğan ve ortağı FETÖ meselesini kolaylıkla siyasi bir baskı aracına dönüştürebilir. Bu sarayın ve etrafındakilerin elinde kalan son karttır ve açık söyleyeyim bunun oynanması halinde bu aynı zamanda zurnanın da zırt dediği yerdir.” dedi.

Metin İyidil konusuyla ilgili bir dizi soru da yönelten Öztrak, şu ifadeleri kullandı:

“Şunu merak etmeden de geçemiyoruz, önce beraat ettirilip sonra tutuklama kararı verilen bu kişi aslında geçmişte MİT tarafından resmi bir yazı ile Genelkurmay’a FETÖ’cü olduğu bildirilen bir komutandır.Şimdi bu kişiyi ordudan atmayıp da terfi ettiren kimdir? Bu talimatı kim vermiştir? FETÖ’nün siyasi ayağı arayanlar bu talimatı kimin verdiğine bakmalıdır. Yargıtay Başkanı Erdoğan’ın açıklamalarından bir gün önce hakimleri başka yerlere hakimlerin başka yerlere tayin edilmesini eleştirmiştir. Şimdi anlaşıldı ki HSK’nın bu kararının arkasında Erdoğan varmış. Şimdi Yargıtay Başkanı Erdoğan’ı da eleştirilecek mi yoksa Rize’ye çay toplamaya mı gidecek. Bunun cevabını kendilerinden bekliyoruz.”