CHP Rize İl Başkanı: Büyük bir tehlikenin eşiğindeyiz

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, ilde koronavirüs bulaşmış kişi sayısındaki artışa dikkat çekti, Rize'nin büyük bir tehlikenin eşiğinde olduğuna işaret etti.

CHP Rize İl Başkanı: Büyük bir tehlikenin eşiğindeyiz

Rize İl Sağlık Müdürlüğü açıklamasında, son bir ay içinde il genelinde koronavirüs vaka sayılarının arttığını, bu artışın özellikle son bir haftada tırmanışa geçtiğini belirtilerek, “Aktif pozitif vaka sayımız 100’ün üzerindedir. Rize merkez ve bağlı köyler, Çayeli ve Kalkandere’de vaka sayılarımız hızlı artmaktadır” denildi.

Salgının kentteki durumuna ilişkin CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz de bir açıklama yaptı. Son 1 ayda Rize’de hastalığına yakalanan kişi sayısında artış gözlendiğini belirten Deniz, “Özellikle de son 1 haftadaki yükseliş tedirgin edicidir. Gerek çay tarımı için, gerek tatil için, gerekse bayram tatili için ilimize pek çok şehirden gurbetçi vatandaşımız gelmiştir ve gelmeye de devam edecektir. Tüm Rizeli hemşerilerimizin memleketlerine gelip hasret gidermeleri doğal haklarıdır. Ancak tüm dünyayla birlikte yaşadığımız bu salgın hastalıkla ilgili de yeterince tedbirli davranılmamaktadır.” dedi.

Nüfusuna göre en çok vaka görülen iller arasında yer alan Rize’nin büyük bir tehlikenin eşiğinde olduğuna işaret eden CHP İl Başkanı, “Özellikle köylerde, yerleşik nüfusun çoğunluğu orta yaş ve üstüdür ve her bir Rizelinin korunma tedbirlerine çok dikkat etmesi gerekmektedir.” dedi.

Deniz açıklamalarına şöyle devam etti:

“İktidarın, vatandaşın güvenliğini sağlamak için sokağa çıkma yasağı ilan edebilecek güçte olmadığını, vatandaşlarının cebindeki parayı bile süreci yönetmek için talep ettiğini gördük. Bu süreçte yanımızda kendi bireysel tedbirlerimiz olmadığı sürece, sağlıkla yaşantımıza devam etmemiz mümkün gözükmemektedir. Hastanelerin personel ve yatak kapasiteleri yeterli gelmemektedir. Ek binalar işe koşularak hastane ortamı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Çoğu sağlık personeli evinden ailesinden uzakta hem kendi sağlığını korumaya hem de hastaları iyileştirmeye çalışarak üstün bir çaba sarf etmektedir.

Her birey hem kendi sağlığından hem de çevresinde temas içinde olduğu kişilerin sağlığından sorumludur. Hem kendini, hem çevresini riske atmamak için maske kullanımı, hijyen kurallarına uyulması ve sosyal mesafenin korunması gerekmektedir. Rizemiz’de daha fazla vaka görmemek için tüm Rizeli hemşehrilerimizi konuyla ilgili ihtiyatlı davranmaya davet ediyoruz.”